18 Nisan 2013 Perşembe

ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI


MALZEMELER
20 adet kuru patlıcan
1 adet kuru soğan
1 büyük baş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
300 gram kıyma
2 türk kahvesi fincanı pirinç
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Kimyon
Kurunane
Pulbiber
Karabiber
Maydanoz
1 çorba kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI
Soğan sarımsak rondada çok küçük olmayacak şekilde doğüranır,maydanoz ince kıyılır,Nar ekşisi hariç diğer malzemeler de katılıp iyice karıştırılır.Patlıcanlar kaynayan tuzlu suda haşlanır ,süzülüp süzgeçte yıkanır, içleri tam doldurulmayacak şekilde doldurulur, ağızları yapıştırılır gibi kapatılıp tencereye birbirlerinin  üzerine tam gelmeyecek  şekilde yerleştirilir,nar ekşisi gezdirilir üzerine tabak kapatılıp suyu ilave edilir pişirilmeye bırakılır,pişince suyu varsa dolmaları başka bir kaba alınır. .
not:.malzemeler sevgli kardeşim Semadan gaziantepten geldi lezzeti bir başka güzel oluyor 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder