13 Nisan 2013 Cumartesi

MİLFÖY BÖREK







1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 pk instant kuru maya
2 yumurtanın beyazı sarıları üzerine
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Teremyağ eritilir (150 gram
YAPILIŞI
Unun ortası açılır maya ,tuz,şeker katılıp ekarıştırılır sıvıyağ,süt,yoğurt 2 yumurtanın beyazı katılıp hamur yoğurulur.Mayalanmasını beklemeden hamur 8 bezeye ayrılır,her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır eritilimiş TEREMYAĞ ile yağlanır iki kenar ortada birleştirilip tekrar yağlanıp katlanır paket gibi yapılır.Bütün bezeler aynı şekile hazırlanır ilk yaptığımız bezeyi uzunlluğuna  açıp  4 parçaya  bölüp istenen iç konulup rulo yapılır ve açma gibi burulur gül gibi kıvrılır, mayalanması beklenir mayalanan hamurların üzerine yumurta sarılarına sıvıyağ ilave edlip sürülür ,200 derecedeki sıcak fkırında pişirilir  NOT: TARİF NUR SEVİNCE ARKADAŞIMIZIN SİTESİNDEN ORİJİNALİNİ ORADAN BAKABİLİRSİNİZ 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder