2 su bardağı pirinç 1adet havuç 1 çay bardağı bezelye 1 adet enginar tuz 2 yemek kaşığı teremyağ 1 yemek kaşığı sıvıyağ YAPILIŞI Pirinçleri yıkayıp tuzlu sıcak suda ıslatıp yarım saat bekletiyoruz.Teremyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz 1 yemek kaşığı sıvıyağı ekliyoruz pirinçleri yıkayıp ilave ediyoruz tuz rendelenmiş havuç tavla zarı gibii doğradaığımız enginar haşlanmış bezelyede katıp birlikte kavuruyoruz,2,5 su bardağı sıcak suyu koyup kapağını kapatıp ilk 3 dakika hızlı sonra kısık ateşte pişirip demlendikten sonra servis yapıyoruz.not : istenirse dereotu ve maydanoz ince kıyılıp ilave edilirResim yazısı ekle |
21 Nisan 2013 Pazar
enginarlı terem yağlı pilav
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder