21 Nisan 2013 Pazar

enginarlı terem yağlı pilav




2 su bardağı pirinç
 1adet havuç
1 çay bardağı bezelye
 1 adet enginar 
tuz 2 yemek kaşığı teremyağ 1 yemek kaşığı sıvıyağ 
YAPILIŞI
 Pirinçleri yıkayıp tuzlu sıcak suda ıslatıp yarım saat bekletiyoruz.Teremyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz 1 yemek kaşığı sıvıyağı ekliyoruz pirinçleri yıkayıp ilave ediyoruz tuz rendelenmiş havuç tavla zarı gibii doğradaığımız enginar haşlanmış bezelyede katıp birlikte kavuruyoruz,2,5 su bardağı sıcak suyu koyup kapağını kapatıp ilk 3 dakika hızlı sonra kısık ateşte pişirip demlendikten sonra servis yapıyoruz.not : istenirse dereotu ve maydanoz ince kıyılıp ilave edilir
Resim yazısı ekle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder