23 Haziran 2012 Cumartesi
PİRİNÇLİ TAVUK YEMEĞİ
MALZEMELER
Tavuk eti( arzuya göre but veya göğüs eti)
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
tuz, karabiber
2 kaşık sıvı yağ
YAPILIŞI
Tavuk haşlanır, soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur, pirinçler ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Haşladığımız tavuğun suyu ve tuz ilave edilip pişmeye bırakılır.Haşladığımız tavuk etleri pişen yemeğimize ilave edilir, servis yaparken karabiber serpilip servis yapılır.
not: yemek pişirip bekletilmeden servis yapılmalı sulu olduğu için pirinçler şişiyor suyunu çekip görüntü ve lezzet farklı oluyor. lezzetli ve kolay bir yemek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder