1 Haziran 2012 Cuma
FIRINDA KIYMALI PATLICAN YEMEĞİ
MALZEMELER
1 kilo patlıcan
2 adet soğan
3 adet domates
6-7 adet biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
maydanoz
tuz,pul biber,karabiber
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulup istenilen büyüklükte doğranır, tuzlu suda 15-20 dakika bekletip yıkanır, kurulanır sıvı yağda hafif kızartılır, havlu kağıt üzerine alınır.(biberlerde kızartılacak)
Kıyma tavada suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir 2 kaşık yağ ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar kavrulur,1 adet domates kabukları soyulup ilave edilir,domatesler suyunu çekince ateşten alınır baharatları ve tuzu ilave edilir.
Bir borcama veya tepsiye kızaran patlıcanlar yerleştirilir, üzerine kıymalı harcımızı yerleştirip en üste ince kıyılmış maydanozları serpiştirip 1 tatlı kaşığı biber salçasını 1 su bardağı sıcak suda eritip patlıcanların üzerlerine döküyoruz,kızarttığımız biberleri ve dilimlediğimiz domatesleri dizip üzerlerini folyoyla veya yağlı kağıtla kapatıp fırında pişmeye bırakıyoruz, pişmeye yakın üzerlerindeki foyayı veya yağlı kağıdı alıp 10 dakika kadar üzerlerinin kızarmasını bekletiyoruz fırından alıp sıcak servis yapıyoruz .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder