19 Şubat 2014 Çarşamba

Üniversite Hayatı - GİRİŞ

üniversite
"mutlaka her insanın yaşaması gereken , heyecanlarla , şaşkınlıklarla , sorumsuzluklarla , rahatlıkla , ortamlarla , bazen üzüntülerle dolu zaman dilimi. üniversite başlar ve çoğu insan için herşey çok başka bir hal alır. hiç bitmemesi istenir." - ekşi

Üniversite hayatı liseyi bitirene kadar herkesi heyecanlandırır, öyle ki hayalini kurmayan öğrenci sayısı, gözlemlediğim kadarıyla hemen hemen hiç yoktur. Kim bu kadar güzel bir hayatı geri çevirebilir ki?

SEN Yaşarsın
Sınava hazırlanırken ailen, arkadaşların ve hocaların ders çalışman konusunda seni motive etmeye çalışır. Bazen düşünürsün acaba onlar senin kazanmanı 'sen'den çok mu istiyor diye, aslında işin doğrusu sınava sen hazırlanıyorsun; O konuları sen bitiriyorsun, o denemeleri sen çözüyorsun ve üniversiteye girmeni sağlayacak, adı lazım değil, o sınavlara bizzat 'SEN' giriyorsun. E, adil bir şekilde düşünecek olursak bu çabaların ödülünü de SEN alacaksın, üniversiteyi SEN yaşayacaksın!

Elbette çevrendeki herkes seninle ve senin adına sevinecek ama olayın baş kahramanı sensin. Bugün çalıştığın bütün dersler senin kişiliğini, kültürünü geliştiriyor. Yeterli düzeye ulaştığında da bunu ÖSYM'ye kanıtlamış olacaksın. Olay, bu kadar basit.

Yazının devamı yakında.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder