18 Şubat 2014 Salı

RULO LAHMACUN BÖREĞİ





  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 100 gr tereyağ

    içi için:
  • 250 gr yemeklik kıyma
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı  kaşığı tuz
  • yarım demet maydanoz

    üzeri için:
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Tereyağını eritip ılıtın. Yoğurt ve yumurtalarını birlikte çırpın. İçine erimiştereyağınıda  de ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yufkalardan birincisini tepsiye dizin. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. İlk yufkanın üzerine, yine aynı şekilde İkinci ve üçüncü yufkayı serip, aynı işelemi uygulayaın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları tepsinin içine alın. İç malzemesi için, yukarıda saydığım tüm malzemeleri karıştırın. Domates, kuru soğan, ve sivri biberleri küçük küçük doğrayın.
    Hazırladığınız iç malzemeyi, yufkaların üzerine serin...
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında aşağı yukarı 25 dk pişirin. Pişirme işlemi tamamlanınca , tepsiyi fırından alın. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serip onun üzerine de temiz bir peçete  serip ılınıncaya kadar bekletin. Ilınınca rulo şeklinde sarın. İki parmak genişliğinde dilimleyin ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Fırına verip kaşarlar hafif eryip kızarmaya başlayana  kadar daha pişirin.dilimleyip servis yapın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder