7 Şubat 2014 Cuma

HAFTA SONU MİSAFİRLERİM VARDI










MALZEMELER
400 GRAM KADAYIF
1 Su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı fındık

MUHALLEBİSİ
6 Ssu bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Arzu ederseniz damla sakızı
KROKANI İÇİN
1 Su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI
kadayıflar buzlukta biraz bekleti,lip  lurutulup ufalanır ,kadayıf iri çekilmiş fındık tereyağ ,şeker hepsi kısık ateşte kavrulur.
krem şanti ve vanilya  hariç  bütün malzemeler pişirilip soğuyunca kremşanti ve vanilya  toz olarak katılır mikserle 5 dakiika çırpılır  kuplara  1er tatlı kaşığı  hindistan cevizi konulup istenisse kürdanın ucuyla gıda boyası konulup üzerine muhallebisi tam doldurmadan ilave edilipüzerlerine arzuya göre  krokanları çok ufak parçalara bölüp yerleştiriyoruz en son servise yakın kadayıflarıda ilave edip servis yapıyoruz
krokan için 1 su bardağı şekeri kısık ateşte yakmadan eri,tiyoruz temiz bir tezgaha döküp soğuyunca ufalıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder