Ne zamandır iyi bir cheesecake tarifi arıyordum ve sonunda çok severek takip ettiğim Giz'li terasın blogunda tesadüfen rastladım.Daha önce çilekli magnolya puding tarifini denemiştim gerçekten çok güzel olmuştu.Yine yanılmamışım cheesecake de yedikçe yenilesi cinsten bişey oldu.Tek kelimeyle bayıldık .Sevdiceğim yediğim en güzel cheesecake dedi ee daha ne olsun :)))
Gelelim malzeme listesine:
6 Yumurta
1,2 Su bardağı şeker
1 çimdik tuz
800 gram labne peyniri (suyu tamamen süzülmüş)-ben 500gr.kullandım
200 ml krema
1 Paket pasta kreması
2 Paket Burçak bisküvi
8 Yemek kaşığı erimiş tereyağ(ben 4 kaşık kullandım )
1 Limon suyu
3 Yemek kaşığı un
1 paket şekerli vanilin
Önce yumurta ve şekeri çırptım.Bunun için tel çırpıcı kullandım,öyle kekteki gibi fazla çırpmiyorum.Bu işlemden sonra pasta kremasını hazırladım(300ml sütle mikserde güzelce çırptım).Bunları yaparken bir yandan labne peynirini tel süzgece koyup suyu iyice süzülene kadar beklettim.Eti burçakları güzelce ezdim ve ocakta erittiğim 4 kaşık tereyağı ile birleştirip kelepçeli kabın dibine yaydım.Çırpmış olduğum yumurta ve şekere önce labne peynirini ,ardından çırpılmış pasta kremasını,çiğ kremayı ve geri kalan tüm malzemeleri katıp mikserde düşük ayarda güzelce akıcı boza kıvamı alana kadar çırptım.Bisküvilerin üstüne döktüm ve daha önce derecesini 170 ayarladığım fırına verdim .Kek yaklaşık bir saat pişiyor ,üstü kızarana kadar.Çıkarınca ortası sallanır gibi olsada endişe etmeyin .En az 8 saat bekletmek gerek kesmek için.Bu aşama biraz zor ,biz bekleyemedik :)))
Fotoğraflarda da göründüğü gibi pofuduk bişey oldu.Ağzınıza attığınızda resmen eriyor.Bence şahane bir tarif.Teşekkürler "Giz'li teras"Üzerine istediğiniz her hangi bir sosla servis edebilirsiniz .Ben pek hazır birşeyi sevmediğim için sosumu da kendim hazırladım.O kadar güzel oldu ki.İnanamadım yani ve öyle basit ki yapımı şaşırıcaksınız :))
Gelelim karamelli sosa.
Malzemesi:1 bardak toz şeker,yarım çay bardağı su(bazı tariflerde 2-3 kaşık tereyağ kullanmışlar) 1 paket krema.
Önce kısık ateşte şekeri devamlı karıştırarak karamelize ettim ,dikkat edin fazla bekletmeyin yanar.Şeker eriyince suyu ekledim,yalnız ocaktan çekerek yapın bu işlemi sıçrayabilir.Suyu ekleyince yine karıştırmaya devam,sonra kremayı içine boşaltıp ocağa alıp bir iki dakika daha çırparak karıştırdım.İşte bu kadar.Sos hazır.Bir cam kavanoza boşaltıp ,soğuduktan sonra dolapta 3 hafta bekletebilirsiniz tabii bu kadar uzun süre kalırsa :)))
İşte benim cheesecake maceram böyle.Deneyin derim ,hiç pişman olmiycaksınız.Şimdiden Afiyet olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder