MALZEMELER
10 adet milföy hamuru
150 gram kıyma
1 küçük küçük soğan
tuz,karabiber
ÜZERİNE
tereyağ
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak,nane, pulbiber
YAPILIŞI
Milföyler dolaptan çıkartılır biraz açıldıktan sonra 9 parçaya bölünür. Kıymanın içine soğan rendelenir tuz ve karabiber eklenir iyice yoğurulur, milföy hamurlarının içlerine kıymalı harçtan konulur ve resimdeki gibi kapatılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve erittiğimiz tereyağının içine pulbiber ve nane ilave edilerek mantıların üzerine gezdirilir. Sıcak servis yapılır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder