MALZEMELER
250 gram oda ısısında tere yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık
1 su bardağı nişasta
1yemek kaşığı süt
400 gram un
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
YAPILIŞI
Tere yağ ve pudra şekeri yoğurma kabında iyice karıştırılır,yumurta ve bir yemek kaşığı süt ilave edilip tekrar karıştırılır un nişasta, fındık, kabartma tozu,tuz ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
kalıplarla kesilip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilip 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Üzerleri benmari usulu eritilen çikolatayla süslenir.
250 gram oda ısısında tere yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık
1 su bardağı nişasta
1yemek kaşığı süt
400 gram un
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
YAPILIŞI
Tere yağ ve pudra şekeri yoğurma kabında iyice karıştırılır,yumurta ve bir yemek kaşığı süt ilave edilip tekrar karıştırılır un nişasta, fındık, kabartma tozu,tuz ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
kalıplarla kesilip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilip 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Üzerleri benmari usulu eritilen çikolatayla süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder