2 su bardağı pilavlık bulgur
2 orta boy soğan
4-5 adet yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Soğanlar yemeklik doğranır, sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur ve salçaları ilave edilerek tekrar kavrulur. Yıkadığımız bulgur konularak pirinç pilavındaki gibi biraz kavrulur .
Sıcak 3,5 su bardağı su ilave edilir. Tuz, yeşil biberler ve dilimlediğimiz domatesler de üzerine yerleştirilerek kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Tereyağ eritilerek pişen pilavın üzerine dökülürve pilav biraz dinlendirilir , sıcak olarak servis yapılır.
NOT : Pilavın suyunun miktarı bulgurun cinsine göre değişebilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder