12 Ağustos 2012 Pazar
TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
ŞEHRİYELİ TAVUKLU PİLAV ve TAVUK KÖFTESİ
MALZEMELER
1Adet tavuk göğsü
2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Tavuk haşlanır tavuk etleri küçük parçalara ayrılır, suyu sıcak bekletilir .
Tereyağ eritilir şehriyenin 1 su bardağı ilave edilir, hafif kahve rengine yakın kavrulur, diğer 1 su bardağı şehriye eklenir, bir , iki dakika oda kavrulur, sıcak 2 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı sıcak su ve tuzu eklenir kısık ateşte pişirilir. tavuk etleri ve karabiberle servis yapılır .not: ben tavuk köftesi yaptığım için tavuk eti koymadım köfte olmadığı zaman tavuk eti çok yakışıyor
TAVUK KÖFTESİ
1 adet tavuk göğsü derileri çıkartılmış
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı maden suyu
1 su bardağı galeta unu
Tuz,karabiber,kekik,maydanoz,köri,pulbiber ve kimyon
YAPILIŞI
Bütün malzemeler rondada kıyılır,baharatları ilave edilip yoğurulur, istenilen büyüklükte köfteler yapılır az sıvıyağda kızartılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder