12 Ağustos 2012 Pazar

TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI





ŞEHRİYELİ TAVUKLU PİLAV ve TAVUK KÖFTESİ

MALZEMELER

1Adet tavuk göğsü

2 su bardağı arpa şehriye

2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağ

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Tavuk haşlanır tavuk etleri küçük parçalara ayrılır, suyu sıcak bekletilir .

Tereyağ eritilir şehriyenin 1 su bardağı ilave edilir, hafif kahve rengine yakın kavrulur, diğer 1 su bardağı şehriye eklenir, bir , iki dakika oda kavrulur, sıcak 2 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı sıcak su ve tuzu eklenir kısık ateşte pişirilir. tavuk etleri ve karabiberle servis yapılır .not: ben tavuk köftesi yaptığım için tavuk eti koymadım köfte olmadığı zaman tavuk eti çok yakışıyor
TAVUK KÖFTESİ
1 adet tavuk göğsü derileri çıkartılmış
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı maden suyu
1 su bardağı galeta unu
Tuz,karabiber,kekik,maydanoz,köri,pulbiber ve kimyon
 YAPILIŞI
Bütün malzemeler rondada kıyılır,baharatları ilave edilip yoğurulur, istenilen büyüklükte köfteler yapılır az sıvıyağda kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder