PATATESLİ ÇITIR BÖREK
MALZEMELER
2 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
İÇİ İÇİN
4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Kuru soğanlar yemeklik doğranır 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur, haşlanmış patatesler ezilerek soğanlara katılır ve kavrulur tuzu,karabiberi, pulbiberi katılarak ateşten alınır soğutulur. 1 çay bardağı sıvıyağın içine 1 çay bardağı süt katılıp karıştırılır .Yufkalar masaya serilerek ortadan ikiye ayrılır üzerlerine yağlı karışım sürülür, yufkanın geniş kısmına patatesli iç konularak rulo yapılıp 10 ar santim kesilerek, yağlı kağıt serili veya yağlanmış, tepsiye dizilerek üzerlerine 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı yoğurt çırpılarak sürülür ve susam serpilir 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir .
NOT.çıtır çıtır olmasını istemiyorsak üzerine bir tepsi kapatılarak yumuşak olması sağlanır fırından çıkınca sarmassak çıtır ,çıtır bir börek oluyor afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder