16 Ağustos 2012 Perşembe
KRAVAT TATLISI
Sivas yöresine ait fazla bilinmeyen çok güzel bir tatlı, komşum Türkan hanımdan öğrendim çok marifetli, eli lezzetli komşum çok Teşekkürler bana bu nefis tatlıyı öğrettiğin için. Yufka açmasını bilenler mutlaka denesin.
MALZEMELER
1Yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 kaşık yoğurt
2 çay bardağı su
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Açmak için nişasta
aralarına bolca fındık
YAPILIŞI
Bütün malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulup dinlendirilir.dinlenen hamur 10 bezeye ayrılır,nişastayla baklava yufkası gibi incecik açılır,üzerine dövülmüş fındık serpilip yufka ortaya iki tarafından büzdürülüp 10 ar santim kesiliP 2 uçlarından büzdürülüp sıvıyağda kızartılır, 10 dakika dinlendirilip soğuyan şerbete atılıp bekletilmeden çıkartılıp servis tabağına dizilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder