10 Ağustos 2012 Cuma
ŞEFTALİ VE ÇİKOLATALI PASTA
MALZEMELER
4 yumurta
1/,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 pakat kabartma tozu
YAPILIŞI
Yumurtalar ve toz şeker mikserle 5 dakika çırpılır , sıvıyağ,vanilya, kakao,süt eklenerek tekrar çırpılır, 1 su bardağı karışımdan ayrılır, elediğimiz un ve kabartma tozu da ilave edilerek kaşıkla karıştırılarak yağlanmış bir borcama veya Kalıba dökülerek 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişer.
KREMASI
1paket hazır kakaolu pasta kreması
Süt
1 çay bardağı damla çikolata,3 adet şeftali ve ahududu
ÜSTÜNE
1 Paket kremşanti
1 su bardağı süt
Krema ve krem şanti ayrı ayrı üzerlerindeki tarife göre hazırlanır dolapta bekletilir.
Kekimiz sıcakken ayırdığımız sos üzerine dökülüp soğuması beklenir,soğuyan kekimizi ortadan kesip hazırladığımız çikolatalı pasta kremasının yarısını kekimizin üzerine iyice yayıyoruz,çikolatalarmızı serpiştiriyoruz, çok ince dilimlediğimiz 2 adet şeftaliyi yerleştiriyoruz, kalan kremamızın diğer yarısınıda şeftalilerin üzerine yerleştirip kekimizin diğer yrısını kapatıyoruz,kremşantiyi hertarafına sürüp üzerini şeftali ve ahududu ile süslüyoruz.
not:Torunum Yahya Emirin doğum günü 24 temmuzdu burda olmadığı için kutlayamamıştık pazar günü iftardaydık, ramazan olduğu için hafif bir pasta yaptım çok güzeldi.İYİKİ DOĞDUN YAHYA EMİR SENİ ÇOK SEVİYORUM BABAANNECİĞİM
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder