27 Ağustos 2012 Pazartesi

PATLICAN KAVURMA



MALZEMELER
 3 Adet patlıcan
 2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber (acı sevenler acı eklerse lezzeti çok daha güzel oluyor )
2 küçük domates
2 kaşık sıvıyağ
 ÜZERİNE
300 Gram yoğurt
1 diş sarımsak
SOSU
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber,tuz
YAPILIŞI
Soğan yemeklik doğranır, biberler küçük doğranır, sıvıyağda soğan ve biberler pembeleşenene kadar kavrulur, patlıcanlar alacalı soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranır, tuzlu suda 15-20 dakika bekletilip iyice yıkanıp elimizle hafifçe sıkılır, patlıcanlar ve kabuğu soyulup küçük doğranan  Domatesler ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılarak  patlıcanlar  suyunu çekene kadar pişirilir, yağında  biraz kavrulup ateşten alınır, soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür .Tereyağ eritilip üzerine pulbiber eklenir servis yapılacağı zaman yoğurdun üzerine dökülüp servis yapılır.
tam zamanı mutlaka deneyin. Rejim yapanlar içinde üzerine yağ dökmeden çok idal bir rejim yemeği.
NOT:Börek ve gözleme içi olarakta kullanabilirsiniz istenirse çok az kıyma ilave edilebilir Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder