MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Tuz, karabiber
2 yemek keşığı kaşık tereyağ veya margarin
YAPILIŞ
Tavuk yıkanıp tuzlu suda haşlanır etleri ayıklanır, suyu sıcak kalacak şekilde saklanır .
Unun ortası açılır, içine 1 yumurta kırılır tuzu ve yavaş ,yavaş suyu katılır, mantı hamuru gibi katı bir
hamur yoğrulur ve onbeş dakika dinlendirilir, 3 parçaya bölünür yufkalar mantıdan biraz daha ince açılır Ve bir bezin üzerinde hafif havalandırılır daha sonra oklavaya sarılıp yarım santim kalınlığında kesilir elimizle açtırılıp yağlanmış tepsiye yerleştirilir , 2 kaşık tereyağ eritilir, yufkaların üzerine gezdirilir, sıcak fırında iyice kızartılır, kenarda bekleyen tavuk suyumuz soğumuşsa ıstılır, fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür, ateşte suyunu çektirilir ,üzerine ayıklanan tavuk etleri dizilir, üzerine karabiber serpilir ve bir tepsi kapatılıp yumuşaması beklenir sıcak sevis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder