LOKMALARIMIN TARİFİ DAHA SONRA GELECEK
Gün gelir hayatımızda her şey ters gider , Yüzümüz gülmez . Ömür bir su gibi akıp gider ,Elimizden bir şey gelmez .İşte o zaman hatırlarız . Bakarız gökyüzüne Bizi görsün diye Dualarımızda haykırırız Bizi duysun diyeHalbuki o her yerdedir.Darda kalınca değil , Zorda kalınca değil , İyilikte, güzellikte Gecede, gündüzde Aldığımız her nefesteBiz O'nun eserleriyiz !Zaman geçer, Bir kandil günü sabahında Aklımıza sevdiklerimiz gelir . Onlarınduasının kabulü bizim duamız olur .Dualarınız kabul, Kandiliniz mübarek olsun !
3 Su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin veya tereyağ
Bir tutam tuz
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir kaşık limon suyu
KIZARTMAK İÇİN 2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
YAPILIŞI
Şeker 3 su bardağı su ile kaynatılır,limon suyu karıştırılıp, 10 dakika daha kaynatılır,ateşten alınır.
Kullanılacak maya ılık su ile eritilir,içerisine bir kaşık toz şeker katılır.
Bir kapta un elenir,erimiş bir kaşık yağ ,tuz ve maya katılır.Koyu bozadan daha koyu bir hamur yapılır el ile çırpa çırpa iyice pürüzsüz bir hale getirilir .
Üzeri örtülerek mayalanması beklenir ,hamur göz göz olana kadar bekletilecek.Tekrar bir müddet çırpılır.
Yağ tencerede iyice kızdırılır,hamuru sol elimizle alıp ufak lokmaları ıslattığımız kaşıkla alarak yağın içine atıp iyice kızaran lokmaları süzdürdükten sonra önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbete atıp karıştırılır, biraz şerbette beklettikten sonra çıkartılıp sıcak veya soğuk servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder