MALZEMELER 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İÇ MALZEMESİ 500 gram kıyma 2 orta boy soğan Tuz,karabiber ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT YAPILIŞI Un, tuz ve su ile çok sert olmayan bir hamur yoğurulur 7 bezeye ayrılır, servis tabağı büyüklüğünde açılır, üzerlerine, sıvıyağ sürülüp yarım saat bekler, İçini hazırlamak için soğanlar rendelenir, kıymaya katılır tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır . Hamurlar masa üzerine serdiğimiz temiz bir örtü üzerinde elle büyütülerek açılır, bir kenarı içe katlanıp iç harcı resimlerdeki gibi yerleştirilir örtünün bir ucundan tutarak hamur rulo yapılıp,2 santim büyüklüğünde kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir, üzerlerine sıvıyağ sürülerek ısıtılmış 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir fırın kapatılır . Pişen mantının üzerine 1 kase 850 gram kadar yoğurda 3 diş sarımsak ve tuz eklenerek, pişen mantıların üzerine dökülür, fırında 5 dakika bekletilip sıcak servis yapılır. not : boşnak mantısının aslı bu şekilde olmuyor ama biz bu şekliyle çok sevdik lezzet olarak aynı yapılış şekli farklı sadece |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder