24 Haziran 2011 Cuma

BOŞNAK MANTISI






 
MALZEMELER
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
500 gram kıyma
2 orta boy soğan
Tuz,karabiber
ÜZERİNE
SARIMSAKLI YOĞURT
YAPILIŞI
Un, tuz ve su  ile  çok sert olmayan  bir hamur  yoğurulur  7 bezeye ayrılır, servis tabağı büyüklüğünde açılır, üzerlerine,  sıvıyağ sürülüp yarım saat  bekler,
İçini hazırlamak için soğanlar rendelenir, kıymaya katılır  tuz ve karabiber  ilave edilerek  iyice karıştırılır .
Hamurlar masa üzerine serdiğimiz temiz bir örtü üzerinde  elle büyütülerek açılır, bir kenarı içe katlanıp iç harcı resimlerdeki   gibi yerleştirilir örtünün bir ucundan tutarak  hamur rulo yapılıp,2 santim büyüklüğünde kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir,  üzerlerine sıvıyağ sürülerek ısıtılmış 200 derecedeki   fırında kızarana kadar pişirilir fırın kapatılır . Pişen mantının üzerine 1 kase 850 gram kadar yoğurda 3 diş sarımsak ve tuz eklenerek, pişen mantıların üzerine dökülür, fırında 5 dakika bekletilip sıcak servis yapılır.
not : boşnak mantısının aslı bu şekilde olmuyor ama biz bu şekliyle çok sevdik lezzet olarak aynı yapılış şekli farklı sadece 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder