MALZEMELER
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
İÇİ İÇİN
yarım kilo ıspanak yaprakları
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ ıspanağı kavurmak için
yarım kilo ıspanak yaprakları
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ ıspanağı kavurmak için
4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ patatesi kavurmak için
YAPILIŞI
Kuru soğanlar yemeklik doğranır 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur, haşlanmış patatesler ezilerek soğanlara katılır ve kavrulur tuzu,karabiberi, pul biberi katılarak ateşten alınır soğutulur.aynı işlem ıspanaklar içinde yapılır 1 çay bardağı sıvı yağın içine 1 çay bardağı süt katılıp karıştırılır .Yufkalar masaya serilerek ortadan ikiye ayrılır üzerlerine yağlı karışım sürülür, yufkanın geniş kısmına patatesli iç konularak rulo yapılıp 10 ar santim kesilerek, yağlı kağıt serili veya yağlanmış, tepsiye dizilerek üzerlerine 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı yoğurt çırpılarak sürülür ve susam serpilir 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir .gül böreği gibi yapacaksak yufka dörde bölünüp karışımdan sürülür patates ve ıspanak yufkaın her ttarafına gelecek şekilde yayılır rulo yapılıp gül böreği gibi kıvrılır
NOT.çıtır çıtır olmasını istemiyorsak üzerine bir tepsi kapatılarak yumuşak olması sağlanır fırından çıkınca sarmassak çıtır ,çıtır bir börek oluyor afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder