MALZEMELER
1 orta boy lahana
2adet soğan
Yarım demet maydanoz
350 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı orta boy bulgur
Tuz,karabiber,pulbiber
1 adet domates veya domates suyu
SOSU
2çorba kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Lahananın yaprakları ayrılıp haşlanır. Soğanlar yemeklik doğranır, kıyma ve soğanlar birlikte rondada biraz karıştırılır,diğer malzemelerde katılıp elle yoğurulur
Lahanalar sarılır, tencerenin altına lahanın sarılmayan kalın yerleri dizilir üzerlerine sarmalar yerleştirilip suyu ilave edilir sarmaların üzerine ağırlık veya tabak kapatılıp kapağı kapatılarak ağır eteşte pişirilir.
SOSU Tereyağ eritilir salça katılıp bir iki kere çevrilir az tuz ve 2 diş sarımsak iri doğranıp ilave edilerek pişen sarmaların üzerlerine dökülür 10 dakika sonra servise hazır olur .
1 orta boy lahana
2adet soğan
Yarım demet maydanoz
350 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı orta boy bulgur
Tuz,karabiber,pulbiber
1 adet domates veya domates suyu
SOSU
2çorba kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Lahananın yaprakları ayrılıp haşlanır. Soğanlar yemeklik doğranır, kıyma ve soğanlar birlikte rondada biraz karıştırılır,diğer malzemelerde katılıp elle yoğurulur
Lahanalar sarılır, tencerenin altına lahanın sarılmayan kalın yerleri dizilir üzerlerine sarmalar yerleştirilip suyu ilave edilir sarmaların üzerine ağırlık veya tabak kapatılıp kapağı kapatılarak ağır eteşte pişirilir.
SOSU Tereyağ eritilir salça katılıp bir iki kere çevrilir az tuz ve 2 diş sarımsak iri doğranıp ilave edilerek pişen sarmaların üzerlerine dökülür 10 dakika sonra servise hazır olur .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder