26 Ekim 2013 Cumartesi

Paskalya çöreği



Hamur:
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
• 4,5 su bardağı un (500 g)
• 1,5 çay bardağı ılık süt (172,5 g)
• 2 yumurta
• 100 g tereyağ veya margarin (eritilmiş soğutulmuş)
• 1 çay bardağı toz şeker (100 g)
• 1 çay kaşığı tuz (5 g)
• 2 çay kaşığı mahlep
İç Malzeme:
• 1 su bardağı damla çikolata
Üzeri İçin:
• File fındık ya da damla çikolata
• 1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Un, maya, ılık süt, yumurta, toz şeker, tuz ve mahlebi karıştırın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarin ilave edin ve homojen bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini örterek sıcak bir ortamda 20 dakika dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde (150 g) bezeler yapın. Bu yapılan bezelerin her birini 3 parçaya bölerek tek tek uzun kalın çubuk şeklinde açın. Uzunlamasına içlerine damla çikolata yerleştirin. Düzgünce bu çubukları kapatarak rulo gibi yuvarlayın. Üç parçayı bu şekilde yaptıktan sonra saç örgüsü şeklinde örün. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Mayalanması için yağlanmış tepsiye dizin ve sıcak bir ortamda iki kat kabarana kadar (1-1.5 saat) bekletin. Mayalanan paskalyaların üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürün. Arzuya göre üzerine damla çikolata veya file fındık serperek önceden ısıtılmış 170-180°C’lik fırında 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder