9 Ağustos 2013 Cuma

Mozilla Firefox 23 Yayınlandı!

firefox23Mozilla tarafından çıkarılan ve en çok kullanılan tarayıcılarda başı çeken yazılım yeni versiyonuyla kullanıcılara: 'Merhaba!' dedi.

Tarayıcı sektöründe liderler arasında gösterilen Firefox yeni sürümüyle bir adım daha atmış oldu.

Yeni sürümde ilk dikkat çeken şey değişen firefox logosu oldu, ayrıca hızınıda yükselten firefox artık daha hızlı resim ve video gösterebiliyor.

Peki neden bu kadar çok güncelleme yapılıyor?

Bu soru benimde merak etiğim bir soruydu ancak kedin sor kendin cevapla mantığıyla şöyle diyebilirim ki yeni nesil sitelerin çalıştırılması ve buna uyumluluk tarayıcılarda da bir güncelleme gerektiriyor.

Basit bir örnekle css3 ile firefox'ta çalışan bir objeniz chrome veya explorerda çalışmıyor yada düzgün bir görünüm sunmuyor. Ben böyle bir sonuç buldum yoksa sürekli değişiklik yapmanın pek bir anlamı yok çünkü her versiyonda göze çarpan etkileyici bir özellik göremiyoruz.

firefox 23Ancak son güncelleme ile gelene yeni logo hoşuma gitmedi değil, sade ve hoş bir şekilde göze hitap ediyor.Ayrıca reklerdeki koyuluk gitmiş ve daha sade ve pasif bir görünüş almış ancak bu pasiflik yakışmış çünkü artık modern işletim sistemleri tasarımlarını hep bu sadelikle gerçekleştiriyor (bkz:Windows 8)




Firefox +23 indir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder