31 Ağustos 2013 Cumartesi

ALİ NAZİK


MALZEMELER
5-6 adet bostan patlıcan
Yarım kilo süzme yoğurt 
Yarım kg. kıyma 
2 -3 adet yeşil  biber
2 büyük domates
3-4 diş  sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 
kırmızı toz biber
karabiber 
tuz 
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Patlıcanların yanlarına 1-2 delik açılır,közde,fırında  veya ateş üzerinde  közlenir. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz koyulur. Bir yandan kıyma kavrulup içine biber, tuz,domates, yağ, pul biber konulup, kıyma sosu hazırlanır. Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulup  ince doğranıp, sarımsak ve yoğurtla karıştırılır. Daha sonra kıymalı sos üzerine sıcak dökülür,eritilmiş tereyağ ve pulbiber gezdirilip sıcak fırında veya elektrikli ocak üzerinde ısıtılıp sıcak servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder