MALZEMELER
1 paket su böreği yufkası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
125 gram tere yağ
200 gram peynir
yarım demet maydanoz
üzerine .
2 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvı yağ
1 yumurta.
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye su doldurulur, içerisine 1 yemek kaşığı tuz. yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilip su kaynatılır.Yufkalar içerisine bırakılır 12 saniye pişirilip soğuk suya atılır. elimizle suyu hafifçe sıyırılıp yağlanmış tepsiye buruşuk şekilde yerleştirilir, üzerine erittiğimiz tere yağ dan 2 kaşık gezdirilir diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır üçüncü yufkada arasına peynirle maydanoz yerleştirilir . En üstüne ı yumurta 2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık sıvı yağ çırpılıp sürülür .200 derece ısıtılmış fırında pişer,fırından çıkınca üzerine bir tepsi katılıp dinlendirilir.
1 paket su böreği yufkası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
125 gram tere yağ
200 gram peynir
yarım demet maydanoz
üzerine .
2 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvı yağ
1 yumurta.
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye su doldurulur, içerisine 1 yemek kaşığı tuz. yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilip su kaynatılır.Yufkalar içerisine bırakılır 12 saniye pişirilip soğuk suya atılır. elimizle suyu hafifçe sıyırılıp yağlanmış tepsiye buruşuk şekilde yerleştirilir, üzerine erittiğimiz tere yağ dan 2 kaşık gezdirilir diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır üçüncü yufkada arasına peynirle maydanoz yerleştirilir . En üstüne ı yumurta 2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık sıvı yağ çırpılıp sürülür .200 derece ısıtılmış fırında pişer,fırından çıkınca üzerine bir tepsi katılıp dinlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder