28 Şubat 2013 Perşembe

The Adventures of Tintin ( Tenten'in Maceralari )

The Adventures of Tintin
Tenten'in Maceralari
Yapım Yılı :
2011
Lisan :
Türkçe Dublaj
Tür :
Animasyon / Aksiyon  / Macera
Yönetmen :
Steven Spielberg
Oyuncular :
Jamie Bell / Andy Serkis / Daniel Craig / Nick Frost /Simon Pegg / Daniel Mays / Gad Elmaleh / Toby Jones / Joe Starr / Enn Reitel
Hikaye:
Tenten  ile sadık köpeği Milu'nun, bomba gibi bir sırra ev sahipliği yapan bir maket gemi bulmasıyla başlar. Asırlık bir gizemin içine çekilen Tenten, Ivan Ivanoviç Sakharine'in (Daniel Craig) hedefi olur. Bu şeytani kötü adam, Tenten'in Kızıl Rackham adlı aşağılık korsana ait paha biçilmez hazineyi çaldığına inanmaktadır. Ancak köpeği Milu'nun, nemrut ve geçimsiz Kaptan Haddock'un  ve Dupond ve Dupont adlı sarsak dedektiflerin  yardımıyla, Tenten dünyayı dolaşarak nefes kesen bir kovalamaca sonunda düşmanlarını atlatıp, Tekboynuz'un son istirahatgâhını bulacaktır. 

Hansel & Gretel İzle

Hugo 2011
Hansel ve Gretel modern zamanda ikiz kardeşlerdir. Gretel, nazik ve sevimli bir kadın olan Lilith’in pasta dükkanında çalışmaktadır. Hnsel bir gün ormanda çıldırmış bir aile tarafından kaçırılır. Bu sırada Lilith’in de göründüğünden çok farklı olduğunu anlayacak ve kardeşi Gretel’i kurtarmak için büyük bir mücadeleye girişecektir.

IMDB Puanı: 2.5
Yapım: 2013 – ABD
Tür: Korku
Süre: 89 dakika
Yönetmen: Anthony C. Ferrante
Oyuncular:Dee Wallace, Brent Lydic, Stephanie Greco, Clark Perry, Adrian Bustamante



FRAGMAN


FİLMİ İZLE


Ayrılık İzle

Hugo 2011
Sağlam ve sevgi dolu bir birlikteliğin zaman içerisinde yıpranmaya başlamasının ardından, ilişkilerini tekrardan yoluna koymaya çalışan bir çiftin kimi zaman komik, kimi zaman acı verici ama daima eğlendirici yolculuğunu anlatan sıradışı bir romantik komedi.

IMDB Puanı: 5.8
Yapım: 2006 – ABD
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Süre: 106 dakika
Yönetmen: Peyton Reed
Oyuncular: Jennifer Aniston, Justin Long, Vince Vaughn, Jason Bateman, Cole Hauser





FRAGMAN


FİLMİ İZLE


Annelik İzle

Hugo 2011
Çocuk büyütmenin neşeli olduğu kadar stresli yönlerini açığa çıkaran, çocuk büyüten kadınların kendilerini nasıl unutabildiklerini anlatan, annelik üzerine eğlenceli bir komedi.
IMDB Puanı: 4.6
Yapım: 2009 – ABD
Tür: Dram, Komedi
Süre: 90 dakika
Yönetmen: Katherine Dieckmann
Oyuncular: Uma Thurman, Minnie Driver, Cassidy Gard, Stephanie Szostak, Anthony Edwards








FRAGMAN


FİLMİ İZLE


27 Şubat 2013 Çarşamba

Sweet November ( Kasimda ask baskadir )

Sweet November
Kasimda ask baskadir
Yapım Yılı :
2001
Lisan :
Türkçe Dublaj
Tür :
Dram  / Romantik
Yönetmen :
Pat OConnor
Oyuncular :  
Keanu Reeves / Charlize Theron / Jason Isaacs / Greg Germann / Liam Aiken / Robert Joy / Lauren Graham
Hikaye:
Nelson Moss (KEANU REEVES) ve Sara Deever (CHARLIZE THERON) Motorlu Araçlar Bölümü'nde geçirdikleri sıkıntılı bir saatten başka ortak hiçbir yönleri yoktur. Sara, erkeklerin iyi yönlerini ortaya çıkaran çekici bir karakterdir. Nelson, sadece kar-zarar hesaplarıyla ilgilenen, işten başka birşey düşünmeyen biridir.. Sara ile tanışıncaya kadar.

AKBATI ALIŞVERİŞ VE YAŞAM MERKEZİ


         Akbatı Residences ile birlikte  Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi İstanbul Esenyurt’ta yer almakta olup, alışveriş merkezi ve rezidanslarıyla birlikte tasarlanmıştır. 242.000 m2 inşaat alanına sahip olan Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 65.542 m2 net kiralanabilir alan içerisinde; 200’e yakın mağaza, 9 sinema salonu, dünya mutfaklarını buluşturan restoranlar, çocuk oyun, eğitim alanları ve ayrıca 5.000 kişi kapasiteli bir Festival Park yer almaktadır. Akkök Grup bünyesindeki Akiş GYO tarafından, 4 katlı Alışveriş ve Yaşam Merkezi üzerinde bulunan 21 katlı Mavi Kule ve 11 katlı Yeşil Kule’den oluşmaktadır. 2008 yılında inşaatına başlanan projede Akbatı AVYM Eylül 2011; Akbatı Residences ise 2012 yılında tamamlanmıştır.


Konseptin alışveriş merkezi mimari projeleri DDG Design Group residences projeleri ise Kg Mimarlık tarafından çizilmiştir.
     Akbatı Projesinin 1. Etap kaba inşaatı Ekinciler İnşaat tarafından yapılmıştır.

Akbatı Kaba İnşaat imalat ölçümleri Şahin Harita tarafından yapılmıştır.

  Resimde görülen total station Topcon 3007 dir. 3 saniye hassasiyetinde 250 metre lazer ile ölçüm yapabilen ve 50000 nokta kapasiteli hafızası vardır.



ZORLU CENTER


   İstanbul Zincirlikuyu'da bulunan Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arsasının Şubat 2007 yılında ihale ile Zorlu Holding tarafından alınması ile proje başlamıştır. Ahmet Nazif Zorlu'nun beşi bir yerde olarak lanse ettiği proje içerisinde alışveriş merkezi, performans sanatları merkezi, ofis katı, residence ve otelden oluşmaktadır.10 Ekim 2013 tarihinde alışveriş merkezi ve performans sanatları merkezinin (PSM) açılışı yapılmıştır.

Levazım Sitesi Üzerindeki Poligon 
   2008 yılında hafriyatı Makyol İnşaat, fore kazık imalatları ise NYS tarafından yapılmıştır. İnşaatın ana yükleniciliği Aktürk Yapı Endüstri A.Ş. müşavirliğini ise Yüksel Proje tarafından yürütülmektedir. Statik projeleri Balkar Mühendislik mimari projeleri ise Emre Arolat Mimarlık ve Tabanlıoğlu Proje tarafından hazırlanmıştır. 102.000 m2 alan içerisinde 615.000 m2 inşaat alanına sahiptir. Performans sanatları merkezi 3000 kişi kapasiteli olacaktır.

Karayolları Binası Üzerindeki Poligon
   Projenin kaba inşaat alt yükleniciliğini Berberoğlu İnşaat, Mak-İn İnşaat ve Delta İnşaat 3 ayrı bölge olarak yapmıştır.  Elektrik imalatlarını Sasel, Desat ve Vehbi Yılmaz firmaları çeşitli bölgelerde; mekanik imalatlarını ise Ekin Proje, Tem ve Mapet yine çeşitli bölgelerde yapmıştır. Zorlu Center'ın dış cephe taş kaplamalarını Mangan İnşaat cam ve alüminyum cepheleri ise Dekoral Alüminyum firması hayata geçirmiştir. Peyzaj imalatlarını ise Karaoğlu Peyzaj firması yapmaktadır.


   Zorlu Center içerisinde bulunan Alışveriş Merkezi 105.000 m2 açık ve kapalı alan olarak tasarlanmıştır. Alışveriş merkezi içerisinde toplam 1600 kişilik 12 ayrı sinema salonu ve 200'e yakın mağaza yer alacaktır.
Otel bölümü ise dünyada lüks oteller zincirine sahip Raffles Grubu tarafından işletilecektir. Otel 136'sı standart 47 suit ve 1 adet kral dairesinden oluşmaktadır. Otel bünyesinde 1200 kişilik balo salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu ve helikopter pisti bulunmaktadır.

Zorlu Center'dan Balmumcu Manzarası ve Leica TS 09 Total Station
Zorlu Center Proje Bilgileri :

İş Sahibi :  Zorlu Yapı Yatırım A.Ş.
Mimari Lider Üye : Emre Arolat Proje
Mimari Diğer Üye : Tabanlıoğlu Proje
Müşavirlik : Yüksel Proje
Statik Proje : Balkar İnşaat Mühendisliği
Mekanik Proje : Beta Teknik
Elektrik Proje : HB Teknik
Altyapı Proje : Sigal Mühendislik
Peyzaj Proje : DS Mimarlık

Point Otel Üzerindeki Poligon ve Leica GPR 111 reflektör prizma

Bellevue Ressidence Üzerindeki Nirengi

   

Mercy ( Merhamet )

Mercy
Merhamet
Yapım Yılı :
2009
Lisan :
Türkçe Dublaj
Tür :
Dram  / Romantik
Yönetmen :
Patrick Hoelck
Oyuncular : 
Whitney Able / Bre Blair / John Boyd / Dorian Brown / James Caan / Scott Caan / Erika ChristensenTroy Garity / Balthazar Getty

Hikaye:
Genç bir yazar, aşk hakkında roman yazmaya çalışırken, önce kendisinin gerçek yaşamda bir aşk deneyimi yaşamasını ve bundan sonra yazması gerektiğini düşünür. 

KANYON ALIŞVERİŞ MERKEZİ

İstanbul Levent'te eski Eczacıbaşı ilaç fabrikasının yerine ülkemizde ilk kez bir alışveriş merkezi açık havada cadde kültürüne alternetif olarak farklı bir mimari uygulama olarak yapılmıştır.

Alışveriş merkezi 37500 m2 alanda 4 katlı ve yaklaşık 160 mağaza 9 sinema salonu ve 2300 araçlık otoparka sahiptir.


Projenin işvereni Eczacıbaşı Holding ve İşgyo iken tasarımını Tabanlıoğlu Mimarlık müşavirliğini ise Arup Grup tarfından yapılmıştır. Ana mütahitliğini ise Tepe İnşaat yapmıştır.


2003 yılında başlanan proje 3 yıl gibi kısa sürede tamamlanmıştır. Dış cephe imalatlarını ise Feniş Alüminyum tarfından yapılmıştır.
Kanyon projesi mimari ve konsept olarak Japonya'da bulunan Canal City projesine benzetilmektedir.

2003 yılında şantiyedeki personeller 

RUMELİ HİSARI

      İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Boğaziçi'nde bulunduğu semte adını veren hisar. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu yakasındaki Anadolu Hisarı'nın tam karşısına inşa ettirilmiştir. Burası boğazın en dar noktasıdır. Mekânda uzun yıllar Rumeli Hisarı Konserleri düzenlenmiştir.
      Hisar, 30 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Anadolu Hisarı'nın karşısında İstanbul Boğazı'nın 600 metrelik en dar ve akıntılı kısmında inşa edilmiş bir hisardır. 90 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan hisarın üç büyük kulesi, dünyanın en büyük kale burçlarına sahiptir.
      Rumelihisarı'nın Saruca Paşa, Halil Paşa ve Zağanos Paşa adlarında üç büyük ve Küçük Zağanos Paşa ile 13 adet irili ufaklı burcu bulunmaktadır. Zemin katları ile birlikte Saruca Paşa ve Halil Paşa kuleleri 9 katlı, Zağanos Paşa Kulesi ise 8 katlıdır. Saruca Paşa Kulesi'nin çapı 23,30 metre, duvar kalınlığı 7 metre, yüksekliği ise 28 metredir. Zağanos Paşa Kulesi'nin çapı 26,70 metre, duvar kalınlığı 5,70 metre, yüksekliği ise 21 metredir. Halil Paşa Kulesi'nin çapı 23,30 metre, duvar kalınlığı 6,5 metre ve yüksekliği de 22 metredir.


         Hisarın üst tarafında bulunan Doğatepe Cafe'nin yanında bulunan arazinin halihazır haritasını çıkarmak için gittiğimizde bu güzel fotoğrafı çektik.  

The Assassination of Trotsky ( Meksika'da Cinayet )

The Assassination of Trotsky
Meksika'da Cinayet
Yapım Yılı :
1972
Lisan :
Türkçe Dublaj
Tür :
Biyografi  / Dram  / Tarih
Yönetmen : 
Joseph Losey
Oyuncular :   
Richard Burton / Alain Delon / Romy Schneider /Valentina Cortese /  Enrico Maria Salerno / Luigi Vannucchi / Jean Desailly / Simone Valère

Hikaye:
1929 yılında sovyetler birliğinden meksikaya sürgüne gönderilen devrimci trotsky anlatılıyor. (trotsky.1940 yılına kadar meksikada yaşamıştı ) filmde trotsky'i ünlü fransız aktör alain delon canlandırmaktadir. 

İŞ KULELER


    İstanbul Levent'te bulunan binanın inşaatına 1995 yılında başlanmış ve 2000 yılında Tepe İnşaat tarafından tamamlanmıştır. İş Kuleleri Türkiye İş Bankası'na ait üç gökdelenden oluşmaktadır. Kule 1, 52 katlı olarak İş Bankası'nın Genel Müdürlük binası olarak kullanımına ayrılmış olup, Kule 2 ve Kule 3 İş Bankası'nın bazı iştiraklerine ve kiracı şirketlere ayrılmıştır.
     İş Kuleleri kompleksinde ayrıca bir 800 kişilik tiyatro/konser salonu, İş Sanat galerisi, alışveriş merkezi, lokantalar ve 479 araçlık otopark bulunmaktadır.
      İş Kuleler bünyesinde 46 adet asansör, 6 adet yürüyen merdiven ve 6'sı yangın merdiveni olmak üzere toplam 22 adet merdiven bulunmaktadır.

Ölü Canlar, Nikolay Vasilyeviç Gogol

Rusya’da şehir şehir  dolaşarak toprak sahiplerinden ölmüş köleleri satın alan Çiçikov’un maceralı hayatı.
     Kısa süren yaşamı süresince 19.yüzyıl Rus edebiyatı üzerinde derin izler bırakan Gogol, 1809 yılında Ukrayna’da küçük bir toprak sahibi ailenin çocuğu olarak doğdu. Küçük yaşta babasını yitirdi ve annesi tarafından büyütüldü. Liseyi bitirdikten sonra Saint Petesburg’a gitti, bir süre devlet memurluğu yaptı, Ukrayna folkloru üzerine çalışmaları ile dikkat çekip Petesburg üniversitesinde tarih dersleri vermek için davet edilse de, bu uğraşı yarım kaldı. Gogol’un hayatla barışık olmayan bir kişiliği vardı.
            Roman ve hikayeleri ile bir anda dikkatleri üzerinde topladı. Özellikle “Müfettiş”(1836) oyunu ve “Palto”(1842) hikayesi, Rusya’nın siyasi ve toplumsal meselelerine yönelik eleştirileri entelektüel kesimden ve yakın arkadaşları tarafından yoğun ilgi gördü ve övgü topladı. Müfettiş oyununu Çar da beğenmişti. Oyununun sahnelenmesinden kısa bir süre sonra Rusya’dan ayrılan Gogol Roma’ya yerleşti. Buradan yazdığı yazılarında giderek muhafazakar bir tavır takınması Rusya’daki arkadaşları ile arasının açılmasına yol açtı ve zaten hassas bir dengede duran iç dünyasını iyice alt üst etti. 1852 yılında geçirdiği bir sinir krizi ile en büyük eseri Ölü Canlar’ı yaktı, odasına kapandı ve bir kaç gün içerisinde öldü.
           Ölü Canlar
           Ukrayna asıllı Rus romancısı ve oyun yazarı Nikolay Gogol'un ilk cildini 1842'de tamamladığı ve bitirilememiş romanıdır. Romanın konusu kendisine Puşkin tarafından önerilmiştir. Üç cilt olarak tasarlanan roman aslında Dante'nin İlahi Komedya'sı örnek alınarak yazılmıştır. İlk cilde romanın baş kahramanı Pavel İvanoviç Çiçikov'un kendi çıkarları uğruna yaptığı kötülükler damgasını vurmuştur. Gogol, cehennemi anlattığı bu bölümden sonra cenneti anlatacağı, Çiçikov'un ahlak ve vicdan sahibi olduğunu göstereceği ikinci cildin el yazmalarını geçirdiği bir buhran sonucu yakmıştır. Daha sonra bir kaç kez daha yazmaya çalıştığı bu bölümler sonradan yayımlanmıştır
             Romanın baş kahramanının ismi Pavel İvanoviç Çiçikov’dur. Çiçikov, kasabaları dolaşarak feodal kanunlara göre toprak sahiplerinin malı olan köle köylüleri satın almaktadır. Ancak istediği köylüler çalışmasını iyi bilen ya da sağlıklı olanlar değil, tam aksine ölü olanlardır. Çiçikov son sayımdan sonra ölen köleleri toprak sahiplerinden belirli bir bedel karşılığı kağıt üzerinde satın alarak kendi işçisiymiş gibi göstermeye çalışır. Amacı bin tane ölü can toplamak, kağıt üzerinde canlı görünen bu ölü canlarla zengin bir çiftlik ağası gibi görünmek, bununla birlikte yardım ve teşvik kredilerinden de faydalanmayı planlamaktadır. Çiftlik sahiplerinden ölü canları satın almaya çalışırken kentin bürokratlarıyla da yakın ilişkiler kurmaktadır fakat ölü canlar konusunun hem bürokrasiyi hem ahlak anlayışını alt üst etmesi uzun sürmez ve Çiçikov'un bulaştığı herkes kendini kurtarmaya çalışırken kabak yine Çiçikov'un başında patlar ve hapse atılır. Fakat hapiste uzun süre kalmayarak ilişki kurduğu dostlarının iyiliği sayesinde çıkar ve düzenli bir yaşam kurmak için şehri terk eder.
           Roman tam olarak bitirilemediği için bazı bölümlerinde kopukluklar söz konusudur. Ancak eksik de olsa edebi gücü ve etkisi ile dünya klasikleri arasındadır.
    
    
            Çiçikov; küçük yaşta annesini kaybetmiştir. Babası ise onu, bakması için yaşlı bir akrabasına bırakır. Çiçikov okula başlar, ancak dersleri iyi değildir. Babasının ona bıraktığı tek şey ise hayatta her şeyin para olduğu felsefesidir. Okulda öğretmeninin prensiplerini takip ederek ona göre davranır ve onun gözüne girer, derslerini düzeltir, okulunu başarı ile bitirir. Artık bir delikanlı olmuştur. Tek amacı vardır: Çok çile çekse de zengin olmak. Elindeki diploması ile ancak devlet dairesinde memurluk yapar. Burada müdürü onu hiç sevmemektedir. Ancak bir yolunu bulup valinin evde kalmış kızı ile diyaloğa geçer, sık sık evlerine gidip gelmeye başlar. İşler ilerleyince müdüre “baba” bile demeye başlar. Bu arada müdürü, onu kullanmaya başlamıştır. Bir süre sonra boşalan bir zabıt katipliğine getirilir. Ancak emeline ulaşmıştır. Atamadan sonra müdürün evine gitmemeye ve ona “baba” dememeye başlar.
             Zamanla tüm ilişkisini keser. Rüşvet almaya başlar, para biriktirir, hayatını bir düzene sokar. Ancak bir süre sonra çok sert, rüşvetin ve her türlü haksızlığın, düzensizliğin amansız düşmanı yeni bir müdür gelir. Memurların çoğu işten atılır. Evleri hazineye mal edilir. Çiçikov ise bir türlü kendini müdüre sevdiremez. İş yerinde bulunanların müdürü yönlendirmesiyle çalışmayı sürdüremez ve işten çıkar. Bir süre sonra çok istediği gümrüklerde bir iş bulur. Burada kaçakçılara kök söktürür. Rüşvete aman vermez. En küçük bir rüşveti bile kabul etmez. Bu haliyle de yönetimin gözüne girer ve yükselir. Kaçakçılarla savaşması için gerekli yetkileri kendisine verirler. Artık önünde bir engel kalmamıştır. Kaçakçılardan inanılmaz paralar alır ve servetine servet katar. Ancak Çiçikov’un kaçakçılarla ilişkisini idareye haber verirler. Nazik tavırlar ve konuşmasını bilmesi  sayesinde kendini savunur ve yakasını mahkemeden kurtarır. Artık işsiz biridir. Yeniden yoksulluk günlerine döner ama inancını kaybetmez.
             O günlerde hükümetten borç para almak çok zordur. Çiçikov, çiftlik sahibinin vekili olarak maliyeye başvurur. Çiçikov, memura kölelerden yarısının öldüğünü, bunun sorun yaratıp yaratmayacağını sorar. Memur ise; eğer ölenlerin adının listede sağ olarak gösterilmişse sakıncası olmadığını nasılsa ölenlerin yerine yenilerinin doğduğunu söyler. Bu sözler kafasında inanılmaz fikirler oluşturur. Yeni nüfus sayımından önce ölü can satın alırsa Borç Ödeme Sandığı bu ölenler karşılığında adam başına iki yüz ruble borç para verebilecektir. Çiçikov planını uygulamaya koyar ve oturacak bir yer arıyormuş gibi görünerek Rusya’nın çeşitli yerlerini gezmeye başlar. Tanıştığı insanlarla büyük dostluklar kurar. Böylece yardımlarını kazanır.
           Çiçikov günler sonra Rusya’nın uçsuz bucaksız topraklarında dolaşırken cennet bahçelerini andıran çiftlikten gözünü alamaz ve çiftlik sahibi ile tanışmak için evine gider. Çiftlik sahibi Tentiyetnikov’dur. Okulu bitirdikten sonra bir süre memurluk yapar, müdürünün üstlerine farklı, astlarına farklı davranışı onu çileden çıkarır ve dayanamayıp ona hakaretlerde bulunur. Böylece işine son verilir. Tekrar çiftliğine dönerek aldığı eğitimle köylüsünü eğitip daha fazla verim elde etmek için çabalar. Köylüsüne toprak vererek hem kendisi için hem de çiftlik için çalışmasını sağlar. Onlara mümkün olduğunca iyi davranır, daha fazla boş zaman sağlar. Ancak gün geçtikçe verimin düştüğünü, köylünün davranışının değiştiğini fark eder. Zamanla iyice sıkılır. Her şeyden elini eteğini çeker. İşte tam bu sırada Çiçikov’la tanışır ve bir süre kendisiyle kalmasını ister. Çiçikov bunu kabul ederek tez elden çevre çiftlikleri gezerek çiftlik sahipleri ile tanışır. Ölü canlar satın alır. Tek hayali bir çiftlik sahibi olmaktır. Gittiği yerlerde çiftlik sahiplerinin eğitimli ve işten anlayan insanlar oldukları gözünden kaçmaz. Konuşmaların çoğu Köylünün eğitilmesi ve bilimsel yöntemlerle tarımın geliştirilmesi üzerinedir.
          Bu arada Çiçikov ölü can almaya devam eder. Ancak bunları yaşıyor gibi göstermeyi de unutmaz. Çiçikov bu yolculuktan çok karlı çıkmıştır. 300 bin Ruble kadar para biriktirmiştir. Ancak yaptığı kanunsuz işler maliye memurlarına, valiye ve hatta prense kadar gitmiştir. Prens tarafından hapse atılır. Arkadaşı Murazov ona yardım edeceğini söyler ancak bunun karşılığı olarak bütün kötü alışkanlıklarından vazgeçmesini ister. Çiçikov isteği kabul eder. Prens ise hiç istemediği halde Murazov’u kıramaz ve Çiçikov’u serbest bırakır. Bundan sonra herkesin dolandırıcı, sahtekar olarak bildiği Çiçikov değişmiş, iyi bir vatandaş olmuştur.  Ancak tüm ülkeyi saran bir hastalık gibi rüşvet, ahlaksızlık ve dolandırıcılık almış başını gitmiştir.

        Romanda, Gogol toplumun sosyal ve ekonomik dengesizliklerini kendi üslubu içinde mizahi olarak eleştirmektedir. Toprak sahibi burjuva kesiminin köle olarak algıladığı ve dışladığı köylü çiftçilere nasıl davrandığını, bürokrasinin ancak rüşvet ve sahtekarlıkla yol aldığını, dürüst çalışanların da bu çarkın içine bir müddet sonra kendilerini girmeye mecbur hissettiklerini bazı satırlarda doğrudan bazı satırlarda ise ima yollu olarak anlatmaktadır.
                     Yazar; hem kendi iç dünyasında yaşadığı sıkıntılar hem de çevresinde görmüş olduğu düzensizlikleri romanına çok güzel bir şekilde yansıttığı görülmektedir. Bunu kitabın kahramanı olan Çiçikov’un davranışlarına aksettirmiştir. Kahramanın başı hiçbir zaman dertten kurtulmaz ve kendisi de iyi vatandaş olmakla yalancı ve sahtekar bir kişilik arasında karar veremez.
                   Yazar Rusya’da  bulunan feodal yapıyı toplumun orta ve alt tabakasını küçümsemesini yadırgar. Bunu da romanda Çiçikov’un toprak sahiplerinden ölü köleleri rahat bir şekilde satın almasıyla dalga geçer.
                   

MANDALİNA SOSLU İRMİK TATLISI


•    1 litre süt (5 su bardağı)
•    1 su bardağı şeker
•    7 çorba kaşığı irmik
•    1 adet limon kabuğu rendesi
•    1 paket vanilya
•    1 paket toz kremşanti
•    2 adet muz
Sosu İçin
•    2 su bardağı mandalina veya portakal suyu
•    1 çorba kaşığı nişasta
•    2 yemek kaşığı şeker
•    Hindistan cevizi (üzeri için)
Yapılışı
1 litre süt, irmik ve şeker ile birlikte devamlı karıştırılarak pişirilir. İçine bir limon kabuğunu rendenin ince tarafından rendeleyip ilave edilir. 1 paket vanilya eklenir, soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlıya 1 paket kremşanti eklenir. Hepsi birlikte 3-4 dakika mikserle çırpılır. İçine dilimlediğimiz muzlar ilave edilerek bir kalıba dökülür. Mandalina veya portakal suyu, şeker, nişasta birlikte pişirilir, soğuyan tatlımız kalıptan çıkartılır. Üzerine hazırladığımız sos dökülerek hindistan cevizi ve mandalina dilimleri ile süslenir. 1 gece buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.

Roma Hamamı İzle

Hugo 2011
Kadim Romalı mimar Lucius fazlasıyla ciddi biridir. Hızla değişen zamana ayak uyduramaması işini kaybetmesine neden olur. Bir arkadaşı kederli durumdaki Lucius’u keyiflendirmek için halk hamamına götürdüğünde, Lucius kazayla zamanda ileri sıçrar ve kendini modern bir Japon halk hamammında bulur. Kendisine ilham veren genç Manga ustası Mami ve “Sığ Suratlılar Klanının” diğer üyeleri ile burada tanışır. Japon hamam kültürünün yaratıcı örneklerinden bir hayli etkilenen Lucius eski Roma’ya geri döner ve bu alışılmışın dışındaki fikirleri eski Roma’da uygulamaya başladığında olağanüstü derecede dikkat çeker.

IMDB Puanı: 6.2
Yapım: 2012 – Japonya
Tür: Komedi, Bilim Kurgu
Süre: 108 dakika
Yönetmen: Hideki Takeuchi
Oyuncular: Hiroshi Abe, Aya Ueto, Kazuki Kitamura, Riki Takeuchi

FRAGMAN


FİLMİ İZLE


Alfie İzle

Hugo 2011
Londra’dan kalkıp, New York’a gelen Alfie’nin amacı kısa zamanda çok para kazanmaktır. Yakışıklılığının ve cazibesinin farkında olan genç adam bunu sonuna kadar kullanmaya karar verir. Kendini bir ilişkinin kalıbına sokmadan kadınları baştan çıkarmak ve onlarla beraber olmak çok cazip bir fikirdir. Sayısını aklında tutamadığı gönül maceralarıyla günü birlik ilişkilerin baş kahramanı oluverir. Para kazanma amacını, hızlı bir çapkın olma yolunda unutur.

IMDB Puanı: 6.1
Yapım: 2004 – ABD, İngiltere
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Süre: 103 dakika
Yönetmen: Charles Shyer
Oyuncular: Jude Law, Sienna Miller, Susan Sarandon, Marisa Tomei, Omar Epps

FRAGMAN


FİLMİ İZLE


Panik Odası İzle

Hugo 2011
Meg Altman, kocasından yeni ayrılmış olan bir kadındır. Kocasından aldığı nafaka parasıyla oldukça eski bir ev satın alır. Evi gezerken evin içerisindmeyee özel bir oda fark eder. Bu oda, müthiş bir güvenlik sistemiyle donatılmış, güvenli bir mabettir. Odanın içerisindeki monitörlerle evin her tarafı gözlemlenebilmektedir. Meg ve birlikte yaşayacağı kişi olan kızı, istenmeyen bir durum yaşandığı takdirde bu odaya sığınabileceklerdir.

IMDB Puanı: 6.8
Yapım: 2002 – ABD
Tür: Gerilim, Suç
Süre:112 dakika
Yönetmen: David Fincher
Oyuncular: Kristen Stewart, Jodie Foster, Jared Leto, Forest Whitaker, Dwight Yoakam

FRAGMAN


FİLMİ İZLE


Sis Perdesi İzle

Hugo 2011
Beş yıl önce gazeteci Britt Shelley, yerel bir polis merkezinde çıkan yangının gizemini çözmüştür. Ne var ki farkında olmadığı bir komplonun parçası haline gelmiştir. Dava ile ilgili bir polis memurunun cansız bedeni yanında gözlerini açınca kendi ismini temize çıkarmak için harekete geçecektir.

IMDB Puanı: 5.2
Yapım: 2010 – ABD
Tür: Suç
Yönetmen: Gary Yates
Oyuncular: Jaime Pressly, Marie Avgeropoulos, John Cassini, Blu Mankuma, Brendan Fletcher






FRAGMAN


FİLMİ İZLE


<

Efsane Beşli İzle

Hugo 2011
Kara adıyla tanınan kötü bir ruh insanlığın umutlarını ve inandığı değerleri yok ederek dünyaya hakim olmak için harekete geçince, Kuzey (Noel Baba), Diş Perisi, Uyku Perisi, Paskalya Tavşanı ve Jack Froust’tan oluşan ölümsüz bekçiler de ona karşı güçlerini birleştirme kararı alırlar. Kara, dünyamızı çepeçevre sarıp insanlığa korku yaymaya başladığında, dünyadaki tüm çocukların umutları, inançları ve hayalleri Efsane Beşli’ye bağlıdır. Rus Kazak askeri Kuzey, doğa bekçisi Avustralyalı Paskalya Tavşanı, yarı insan, yarı sinek kuşu olan Diş Perisi, güzel rüyaların yaratıcısı Uyku Perisi ve ölümsüz Jack Frost sadece çocukları değil büyükleri de peşlerinden sürükleyecek bir maceraya doğru atılacaklardır.

IMDB Puanı: 7.4 
Yapım: 2012 – ABD
Tür: Animasyon, Macera, Aile
Yönetmen: Peter Ramsey
Oyuncular: Hugh Jackman, Jude Law, Isla Fisher, Chris Pine, Alec Baldwin




FRAGMAN


FİLMİ İZLE


26 Şubat 2013 Salı

Yüzleşme-Don 2 İzle

Hugo 20112010 Hindistan yapımı aksiyon filminin yönetmenliğini Farhan Akhtar, başrollerinde ise Shahrukh Khan ve Priyanka Chopra yer almaktadır.Aksiyon filminde ele alınan konuya değinecek olursak, Avrupadaki hakimiyete göz dikmiş olan Don, ayrıca Asya daki yer altı dünyasınında başına geçmiştir.Avrupa’nında yer altı dünyasının başına geçmek isteyen Don ‘u Kuala’dan Berlin ‘e kadar bir serüven beklemektedir.Don bu görevden başarı ile çıkabilmek için öldürülmemeli ve tutuklanmamalıdır.2010 yapımı Hindistan yapımı bol aksiyon yüklü filmde siz seyircilerimize Keyifli seyirler dileriz…

IMDB : 7,1
Türü : Aksiyon, Suç, Dram
Ülke : Hindistan 2010
Yönetmen : Farhan Akhtar
Oyuncular : Shahrukh Khan, Priyanka Chopra, Lara Dutta, Arjun Rampal, Florian Lukas, Isha Koppikar
Yapımcı:Ritesh Sidhwani, Gauri Khan, Farhan Akhtar,Senaryo:Javed Akhtar, Salim Khan

FRAGMAN




FİLMİ İZLE

Katil Joe İzle

Hugo 2011Katil Joe, Chris Smith’in elinde satmak için bulundurduğu uyuşturucu annesi tarafından çalınınca, en kısa zamanda 6.000 dolar bulmak zorundadır, aksi takdirde öldürülecektir.. Chris ve babası Ansel birlikte plân yaparlar. Chris’in annesi hayat boyu sigortalıdır ve bu parayla borç kapatılabilecektir ancak bunun için annenin ölmesi gerekmektedir.. Katil Joe filminde iyi seyirler dileriz…

IMDB Puanı:6.8/10 
Yönetmen Adı:William Friedkin
Oyuncular: Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Gina Gershon, Juno Temple, Thomas Haden Church
Tür:Dram, Komedi, Korku - Gerilim, Polisiye - Suç, 
Yapımcı:Scott Einbinder
Yapım Yılı:2011 - ABD 




FRAGMAN



FİLMİ İZLE





26 ŞUBAT 2013


P.D.Ç.S.E Geçtiğimiz Ay Birinci Seçilen Tarif

Merhaba arkadaşlar,79.porselen demlik çay saati etkinliğimiz devam ediyor,hani nerde tarifleriniz,ben bekliyorum,siz yollayın ben yayınlıyacağım :)
Ama ilk önce size Geçtiğimiz ay yani 20 Ocak - 20 Şubat arası ev sahibeliğimde gerçekleşen etkinliğimizin
birici seçilen tarifini paylaşmak istiyorum :)
Sevgili Ergül Baykaran arkadaşımız bizi etkinliklerimizde hiç yalnız bırakmıyor sağolsun,
her zaman güzel tarifler gönderiyor,bizde bu ay kendisinin 
Portakallı Rulo Pasta tarifini birinci seçtik,kendisini kutluyoruz,etkinlik anısına hediye porselen demlik işlemeli mutfak önlüğü en kısa sürede adresine gönderilecektir....
Teşekkürler,sevgiler...
Birbirinden güzel tariflerinizi bekliyorum :)
Her ay bir tarif birinci seçilmeye devam edecektir,bakalım 20 Şubat - 20 Mart arası hangi güzel tarifler oylamamıza katılacak....

Buyrun 1. seçilen tarifimiz efenim....


Etkinliğimize pek güzel tarifler gelmeye devam ediyor,
tarif gönderen herkese çok teşekkür ediyorum,sevgilerimi gönderiyorum,
sevgili Doğada Blogspot arkadaşım sağolsun oldukça güzel görünümlü bir pasta göndermiş...
Ellerine sağlık canım çok teşekkürler,selamlar....Gene beklerim :)




PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ARKADAŞIM 
gelibolu17GÖNDERİYORUM 






MALZEMELER:

5 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un ,
1 FİNCAN KAKAO
1 fincan ılık su
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
KREMASI:
4 bardak süt
2 kaşık nişasta
2 kaşık un
6 kaşık şeker
Hindistan cevizi
vanilya -arasına koymak için 5 adet ,portakal,
oda ısısındaki yumurta,şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 fincan ılık su konup çırpmaya devam edilir,un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma ilave edilir büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip hamur ince bir tabaka halinde dökülüp 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir.Fırından çıkınca sıcakken kağıt yardımıyla rulo yapılıp bir süre soğuması beklenir.krema yapılıp ılık haldeyken açılan rulonun içerisine sürülür bol hindistan cevizi serpilir  zportakallar soyulup kekin kenarına yerleştirilir   tekrar rulo yapılır. Kalan krema üzerine sürülüp süslenir dolapta biraz bekletilip servis yapılır.

Yangında Kaybettiğimiz Şeyler

Hugo 2011
Audrey Burke kocasının trajik ölümünden sonra, eşinin çocukluk arkadaşı Jerry Sunborne ile farklı bir dostluk kurmaya başlar. Ancak Jerry’nin hayatında onu bir trajediye sürükleyen kötü bir alışkanlığı vardır: Jerry bir eroin bağımlısıdır ve bu bağımlılık onun önemsediği herşeyi kaybetmesine neden olmaktadır. Audrey hayatta kalmak için Jerry’ye tutundukça, Jerry de bağımlılığının onu mahvetmesine izin vermeyecektir.

IMDB Puanı: 7.1 
Yapım: 2007 – ABD, İngiltere
Tür: Dram
Süre: 118 dakika
Yönetmen: Susanne Bier
Oyuncular: Halle Berry, Benicio Del Toro, Alison Lohman, David Duchovny, John Carroll Lynch

FRAGMAN


FİLMİ İZLE


Hücre İzle

Hugo 2011
Jennifer Lopez, bu muhteşem gerilimde akıl almaz bir yolculuğa çıkıyor. Seri katil Vincent D’Onofrio, son kurbanını öldüremeden komaya girince, bir çocuk terapistinin, onun zihnine girerek, deney aşamasında olan sıradışı bir tedavi yöntemi kullanması gerekir. Katilin zihninde başlayan acımasız av, şimdi onun hayatını da tehdit etmektedir. FBI ajanı Vince Vaughn, terapistin hayatını kurtarabilecek tek kişidir ve bu inanılmaz yolculuğa katılma sırası ondadır.

IMDB Puanı: 6.2
Yapım: 2000 – ABD, Almanya
Tür: Bilim Kurgu, Gerilim
Süre: 107 dakika
Yönetmen: Tarsem Singh
Oyuncular: Jennifer Lopez, Vince Vaughn, Dylan Baker, Jake Weber, Pruitt Taylor Vince

FRAGMAN


FİLMİ İZLE


Argo İzle

Hugo 2011
Gerçek olaylara dayanan “Argo” altı Amerikalıyı kurtarmak için düzenlenen, İran rehine krizinin sahne arkasında ortaya çıkan ve halkın yıllar sonra öğrendiği gizli bir operasyonu anlatıyor. İran devriminin kontrol edilemeyecek noktaya ulaştığı dönemde, 4 Kasım 1979′da militanlar Tahran’daki ABD elçiliğine saldırırlar ve içeride bulunan 52 Amerikalıyı rehin alırlar. Ancak tüm bu kaosun ortasında altı Amerikalı kaçmayı başarır ve Kanada büyükelçisinin evine sığınır. Bulunmalarının ve büyük olasılıkla öldürülmelerinin an meselesi olduğunun farkında olan Tony Mendez (Ben Affleck) adında bir CIA “sızma” uzmanı altı Amerikalının ülkeden sağ salim çıkmasını sağlayacak riskli bir plan yapar. Böylesine inanılmaz bir plan ancak filmlerde olmaktadır.

IMDB Puanı: 8.1
Yapım: 2012 – ABD
Tür: Dram, Tarih, Gerilim
Süre:120 dakika
Yönetmen: Ben Affleck
Oyuncular: Ben Affleck, John Goodman, Bryan Cranston, Clea Duvall, Victor Garber
Senaryo: Chris Terrio

FRAGMAN


FİLMİ İZLE


Tanrının Vadisinde İzle

Hugo 2011
Örnek bir asker olan Mike Deerfield, görev için gittiği Irak’ta esrarengiz bir şekilde kaybolur. Eski bir savaş gazisi olan Mike’ın babası Hank oğlundan haber alamayınca araştırması için özel dedektif Emily Sanders ile anlaşır. Oğlunun kayboluşundaki gizemi aydınlatmak için soruşturmaya anne Joan da katılacaktır.

IMDB Puanı: 7.3
Yapım: 2008 – ABD
Tür: Dram, Gizem, Suç
Süre: 121 dakika
Yönetmen: Paul Haggis
Oyuncular: Charlize Theron, James Franco, Tommy Lee Jones, Susan Sarandon, Josh Brolin

FRAGMAN


FİLMİ İZLE