8 Şubat 2011 Salı

ŞEKER PARE (GÜLPARE)

Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum güzel bir etkinlik olması dileklerimle

MALZEMELER
250gram tereyağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ
4 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
YAPILIŞI
Bütün malzemeler katılıp yumuşak bir hamur yoğurulur, ceviz büyüklüğünde kopartılıp yuvarlanıp tepsiye dizilir 180 derece ısıtılmış fırında pişirilip soğutulur.
Şerbeti kaynatılır kaynamaya başlayınca bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır, soğuyan tatlıların üzerlerine dökülür .
not : aynı hamurdan 2 farklı şekilde hazırladım. Çok az kısmını ayırıp gıda boyası ile renklendirdim,  merdaneyle açıp çay bardağı ile 5 adet yuvarlak kesip üst üste koyup rulo yapıp ortasından kestim. Mutlaka tereyağ ile yapılmasını öneriyor arkadaşımız.
hakiki şekerpare mutlaka denemenizi öneririm ağızda eriyen nefis bir tatlı teşekkürler sevimli mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder