MALZEMELER
1 Adet tavuk
3 adet soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik
SOSU İÇİN
3 Adet domates veya yazdan hazırladığımız domates suyu
2 diş sarımsak,tuz
6 adet milföy
3adet patates
YAPILIŞI
Tavuk temizlenip kamiklerinden ayrılır kuşbaşı doğranır,sıvıyağda suyunu çekene kadar pişirilir, piyazlık doğradığımız soğanlar ilave edilir,soğanlar ve tavuk etleri iyice kızarana kadar pişrilir, tuz, karabiber ve kekik ilave edilir.
Milföyler resimdeki gibi şekillendirilir, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir. Patatesler iyice yıkanır, kabuklarıyla birlikte dilimlenir, sıvı yağ ile iyice yağlanıp tuzlanır, milföylerin yanına yerleştirilir, ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Sosu için rendelediğimiz domatesler 1 kaşık sıvıyağda kavrulur, içine sarımsaklar küçük doğranıp ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilip tuz eklenip ateşten alınır .
Kızaran milföylerin içleri çıkartılıp hazırladığımız tavuk etleri doldurulur, kenarlarına patates dilimleri dizilir, üzerine domates sosu ilave edilir, ketçap veya acı biber sosu ile süslenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder