11 Şubat 2011 Cuma

NOHUTLU MANTI ÇORBASI


MALZEMELER
Yarım kilo mantı
250 gram nohut
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Nohut akşamdan ıslatılır, pişrileceği zaman iyice yıkanıp temiz su ile kaynamaya bırakılır, (pişerken üzerinden köpükleri devamlı alınırsa gaz yapmaz )nohut piştikten sonra suyunu dökmeyip  bekletiyoruz.
Mantıyı kaynayan tuzlu suda haşladıktan sonra 1 su bardağı soğuk su ekleyerek ateşi kapatıp biriki dakika bekletiyoruz,  nohutu suyu ile mantılara  ilave ederek  karıştırıp servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve erittiğimiz tereyağına pulbiber ilave ederek mantıların üzerlerine döküp nane serperek servis ediyoruz
NOT:(Çok sulu olmayacak şekilde pişrilirmeli )
Mantıları gelinim Elif yapıyor Çok güzel oluyor, hepsi bir boy ellerine sağlık Elifim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder