MALZEMELER
- 3 adet tavuk budu
- 2 orta boy Havuç
... - 1 Orta Boy Yemeklik Doğranmış Soğan
- 3 Su Bardağı Pirinç
- 1 Yemek Kasigi Tereyağı
- 1/2 Su Bardagi Sivi Yağ
- Tuz, Karabiber, Kırmızı Pulbiber, Kimyon
- 3,5 su bardağı Su
- 2 adet maggi tavuk bulyon
- 1 Su Bardagi Nohut
YAPILISI
Pirinci sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletin. teflon tavada, tereyağı ve sıvı yağın yarısını kızdırın Yağ iyice kızdıktan sonra, yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Küp küp doğranmış tavuk etini ve havuçları ilave edip kavurmaya devam edin. 1/2 su bardağı su ilave edip, ateşi kısın Arada bir karıştırarak, yarım saat pişirin . Etler pistikten sonra, tuzunu ve baharatinı ekleyip ocaktan alın. Kabaran pirincinizi iyice yıkayın ve süzün. Pilav tencerenize kalan sıvı yağı dökün ve kızdırın.hazırladığımız etli karışımı tencereye döşeyin ve süzdüğünüz pirinçlere haşlanmış nohutlari karıştırıp,karışımın üstüne döşeyin. Pirinç ve karışım kesinlikle karışmayacak, üst üste duracak. 3,5 su bardagi suya, tuz, maggi tavuk bulyon ve bahartlardan biraz dokup, karıştırın. kaşık yardımıyla, pirinçi dağitmadan, çok yavaş bir şekilde suyu, pirincin uzerine yayın, kaıştırmadan tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, pilav suyunu çekene kadar pisirin. Pilaviniz pistiğinde, 5-6 yerinden tahta kaşığın arkasiyla delikler açin, uzerine kağit havlu kapatip, 10-15 dakika dinlendirin. Plavınız dinlendikten sonra tahta kaşık yardimiyla alt,üst yapıp karışımla harmanlayın. Arzu ettiginiz şekil kaplara koyup, ters çevirip, servis yapın .
Afiyet olsun.
- 2 orta boy Havuç
... - 1 Orta Boy Yemeklik Doğranmış Soğan
- 3 Su Bardağı Pirinç
- 1 Yemek Kasigi Tereyağı
- 1/2 Su Bardagi Sivi Yağ
- Tuz, Karabiber, Kırmızı Pulbiber, Kimyon
- 3,5 su bardağı Su
- 2 adet maggi tavuk bulyon
- 1 Su Bardagi Nohut
YAPILISI
Pirinci sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletin. teflon tavada, tereyağı ve sıvı yağın yarısını kızdırın Yağ iyice kızdıktan sonra, yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Küp küp doğranmış tavuk etini ve havuçları ilave edip kavurmaya devam edin. 1/2 su bardağı su ilave edip, ateşi kısın Arada bir karıştırarak, yarım saat pişirin . Etler pistikten sonra, tuzunu ve baharatinı ekleyip ocaktan alın. Kabaran pirincinizi iyice yıkayın ve süzün. Pilav tencerenize kalan sıvı yağı dökün ve kızdırın.hazırladığımız etli karışımı tencereye döşeyin ve süzdüğünüz pirinçlere haşlanmış nohutlari karıştırıp,karışımın üstüne döşeyin. Pirinç ve karışım kesinlikle karışmayacak, üst üste duracak. 3,5 su bardagi suya, tuz, maggi tavuk bulyon ve bahartlardan biraz dokup, karıştırın. kaşık yardımıyla, pirinçi dağitmadan, çok yavaş bir şekilde suyu, pirincin uzerine yayın, kaıştırmadan tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, pilav suyunu çekene kadar pisirin. Pilaviniz pistiğinde, 5-6 yerinden tahta kaşığın arkasiyla delikler açin, uzerine kağit havlu kapatip, 10-15 dakika dinlendirin. Plavınız dinlendikten sonra tahta kaşık yardimiyla alt,üst yapıp karışımla harmanlayın. Arzu ettiginiz şekil kaplara koyup, ters çevirip, servis yapın .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder