8 Temmuz 2012 Pazar

AÇMA


MALZEMELER:

2 su bardağı sıcağa yakın su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaşmaya
1 çorba kaşığı  şeker
1  tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un





İçlerine sürmek için yumuşak margarin 
Hamur yoğurulup mayalanması için  beklenir.Mayalanan   hamuru  mandalina büyüklüğünde  bezelere bölüyoruz, bezeleri  poaça  gibi elimizle açıp bir tatlı kaşığı yumuşak margarin sürüp  rulo yapıyoruz ve açma gibi şekil  veriyoruz, mayalanması için bir süre daha bekliyoruz mayalanan hamurların  üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen açmaların fırından çıkınca  sıcakken üzerlerine bir tepsi kapatıyoruz. Açmaların yumuşak kalmasını  sağlamış oluyoruz .Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder