MALZEMELER
1/2 Paket milföy
DİĞER HAMUR İÇİN
Ilık su
tuz, maya, un
İÇİ İÇİN
4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Kuru soğanlar yemeklik doğranır 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur, haşlanmış patatesler ezilerek soğanlara katılır ve kavrulur tuzu,karabiberi, pulbiberi katılarak ateşten alınır soğutulur.
Milföyler unlu masada açılıp inceltilir, (2 katı olacak)kenarına hazırlanan içten konulup rulo yapılır, ortadan kesilir üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirilir .
DİĞER BÖREĞİMİZ
Un,tuz,maya, ılık su ve şeker ile hamuru yoğurup mayalandırdım,bezelere böldüm .
İÇİNİ BU SEFER PATATESİ SOĞANLA KAVURDUĞUM İÇTEN KOYDUM PİŞTİKTEN SONRA ÜZERLERİNİ TEREYAĞ İLE YAĞLADIM TUZ VE BİBER SERPTİM
http://dogada.blogspot.com/2008/09/velibah.htmlYAPILIŞINA burdan bakabilirsiniz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder