1 Ağustos 2011 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

ARKADAŞLAR HAYIRLI RAMAZANLAR ALLAH BÜTÜN DUALARIMIZI ,İBADETLERİMİZİ KABUL ETSİN 
Maggi Türkiye DÜZENLEDİĞİ YARIŞMADA JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ ALDIĞIM TARİFİMLE YİNE SİZLERLEYİM 
MALZEMELER
500 gram taze fasulye
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
½ çay bardağı zeytinyağ
1 adet kesme şeker, tuz
YAPILIŞI
Fasulyelerin sadece başları ve kılçıkları alınır yıkanır. Teflon tepsiye veya tencereye sıra sıra dizilir, soğanlar yemeklik doğranır, domateslerin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Fasulyelerin üzerine soğan ve domatesin yarısı konulur, tekrar fasulyeler bir sıra dizilir, tekrar soğan ve domates konulur. Üzerine tuzu, şekeri ve yağıda eklenerek hiç su koymadan kısık ateşte suyunu çekip yağında kalana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra düz bir tabağa ters çevrilerek alınır .Soğuk servis yapılır. NOT: Davet sofralarımız için zeytinyağlı fasulyenin alternatif bir sunumu .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder