9 Ocak 2013 Çarşamba

TEK KİŞİLİK PASTALAR












6 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un ,
2 yemek kaşığı kakao
1 fincan ılık su
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
KREMASI:
1 paket hazır pasta kreması  (üzerindeki tarife göre süt)
80 gram bitter çikolata
80 gram sütlü çilolata
4 yemek kaşığı nutella
keki ıslatmak için süt
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurta,şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 fincan ılık su konup çırpmaya devam edilir,un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma ilave edilir  fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip hamur dökülüp 175 derecede  pişirilir.Fırından çıkınca  bir süre soğuması beklenir.kreması  için pasta kreması süt katılıp mikserle çırpılır, bir kenarda bekler.Bitter ve sütlü çilolata ben mari usulu eritilir 4 yemek kaşığı nutella katılır, mikserle çırpılır ılıyınca pastacı kremasıda ilave edilir tekrar çırpılır.Kekler yuvarlak bir kalıpla keki ezdirmeden kesilir ortadan tekrar kesilip sütle ıslatılır , aralarına kremadan konulup diğer katı kapatılır istenen şekilde süslenir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder