22 Ocak 2013 Salı

KIŞ MEYVELERİYLE RULO PASTA


EYMEN'İN DİŞ BUĞDAYI,MEYVELİ RULO PASTA,DİŞ KURABİYELERİ ,DİĞ BUĞDAYI






MALZEMELER:
5 yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un ,
1 fincan ılık su
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
KREMASI:
4 bardak süt
2 kaşık nişasta
2 kaşık un
6 kaşık şeker
Hindistan cevizi
vanilya -arasına koymak için  muz,kivi,armut,elma ,portakal,portakal kabuğu şekerlemesi
YAPILIŞI:
oda ısısındaki yumurta,şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 fincan ılık su konup çırpmaya devam edilir,un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma ilave edilir büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip hamur ince bir tabaka halinde dökülüp 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir.Fırından çıkınca sıcakken kağıt yardımıyla rulo yapılıp bir süre soğuması beklenir.krema yapılıp ılık haldeyken açılan rulonun içerisine sürülür bol hindistan cevizi serpilir doğradığımız meyveler harmanlanıp kekin kenarına yerleştirilir   tekrar rulo yapılır. Kalan krema üzerine sürülüp süslenir dolapta biraz bekletilip servis yapılır




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder