Malzemeler :
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı sıcaksüt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 çorba kaşığı sirke
- 250 gram oda ısısında tereyağ
- Aldığı kadar un
- tuz
- İÇİ
- 250 gram beyaz peynir
- yarım demet tereyağ
YAPILIŞI
1 su bardağı süt ve1 su bardağı suyu ısıtıp mayayı eritiyoruz,sıvı yağı,yoğurdu,sirkeyi tuzu ve aldığı kadar unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurun mayalanmasını beklemeden 2 parçaya bölüyoruz merdaneyle açabildiğimiz kadar ince açıyoruz, tereyağının yarısını yufkaya sürüyoruz rulo yapıp kenarda bekletiyoruz diğer yufka yada aynı işlemi yapıp yarım saat bekletiyoruz derin dondurucuda 5 dakika yağın donması için bekledikten sonra .Hamurumuzu 2 parmak kalınlığında kesip kestiğimiz tarafı masaya yatırıp oklavayla şekillerini bozmadan hafif açıyoruz, için harcını koyup mekik gibi kapatıp yağlı kağıt serili tepsimize tersi üste gelecek şekilde yerleştirip mayalanmasını bekliyoruz, veya ılık fırına koyup bekletiyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 dercede ısıtılmış fırında pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder