24 Kasım 2011 Perşembe

ZEBRA RULO PASTA








MALZEMELER
5 Adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı nışasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
KREMASI İÇİN
1 çorba kaşığı un
1/2 litre süt
2 çorba kaşığı nışasta
5 çorba kaşığı şeker
r 1paket vanilya
1paket pınar labne
Arasına muz
YAPILIŞI
Yumurtaların sarılarını ve beyazını ayrı kaplara kırıyoruz,yumurtaların beyazını şekerle kar gibi olana kadar mikserle çırpıyoruz, teker teker yumurta sarılarını katıp çırpmaya devam ediyoruz ,kakao hariç kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave ederek tahta kaşıkla karıştırıyoruz .Dikdörtken fırın tepsisine yağlı kağıt serip krema torbasına hamurun yarısını koyup verev verev aralarında boşluklar kalacak şekilde sıkıyoruz .Kalan hamurun yarısına kakaoyu ilave ederek karıştırıp krema torbasına doldurup tepsideki boşluklara sıkıyoruz 170 dereecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapıp üzerine nemli bir bez örterek soğumasını bekliyoruz.Kreması için vanilya ve margarin hariç kuru malzemeleri karıştırp 2,5 su bardağı süt ile pişiriyoruz vanilyasını katıp soğumasını bekliyoruz .Pınar labneyi mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıp hazırladığımız kremayı kaşık kaşık pınar labneye katıp yediriyoruz soğuyan kekimizi açıp hazırladığımız kremayı uçlarına gelmeyecek şekilde döküp uçlarına muzları dizip rulo yapıyoruz 5-6 saat dolapta bekletiyoruz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder