18 Mayıs 2011 Çarşamba

KÜÇÜK PİZZALAR



MALZEMELER
1 su bardağı süt
½ yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
ÜST MALZEMESİ
Kaşarpeyniri,sucuk,yeşilbiber,kırmızıbiber,beyazpeynir,domates
YAPILIŞI
Süt ılınır ve içerisine maya ufalanır, şeker eklenerek kabarması beklenir. Unun ortası açılır, yumurtanın akı, sıvıyağ, kabaran maya ilave edilir. Sıvı malzemeler iyice karıştırılır, tuzu eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Mayalanması beklenir iki katı olunca hamura hafif bir iki kez bastırılır ve hamurun havası alınır.Yumurtadan biraz küçük parçalar kopartılır ve hamurun ortaları çukurlaştırılır.Bazılarının üzerine kaşarpeyniri, sucuk, yeşilbiber, kırmızıbiber, domates konulur. Bazılarınada beyazpeynir, domates, yeşilbiber, kırmızıbiber konulur ve tekrar 45 dakika kadar mayalandırılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür 230 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
NOT: Piştikten sonra üzerlerine bir tepsi kapatılarak yumuşak olması için 15-20 dakika beklenir .
You might also like:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder