12 Ocak 2011 Çarşamba
PORTAKAL SOSLU HAŞHAŞLI MUFFİN
MALZEMELER
2 Adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı haşhaş
1 portakal kabuğu rendesi (rendenin ince tarafından rendelenecek)
SOSU
2 portakalın suyu
1 yemek kaşığı mısır nışastası
4 yemek kaşığı şeker
Üzerine hindistan cevizi ve portakal rendesi
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika kadar çırpılır, sıvıyağ ve süt eklenerek 1 dakika kadar daha çırpılıp elemiş olduğumuz un, kabartma tozu,vanilya, haşhaş ve portakal kabuğu rendesi eklenerek tahta bir kaşıkla karıştırılarak kağıt kalıplara 2 şer kaşık doldurularak ısıtılmış fırında 180 derecede pişrilir .
SOSUNUN YAPILIŞI
Portakal suyu, nışasta ve şeker birlikte devamlı karıştırılarak pişirilir, kabuk tutmaması için arada karıştırılarak ılınması beklenir, soğuyan keklerimizin üzerlerine dökülür hindistan cevizi portakal kabuğu rendesi ile süslenip servis yapılır.
Bu MUFFİNLERİMİ mandalina ve portakallı lezzetler etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili Yıldız 'a gönderiyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder