Trabzona'a geç bir saatte ulaştık. Yola beraber çıktığımız arkadaşlarımızdan Koral'ın çocukluğu bu kentte geçtiği için önceliğimiz onun görmek istediği yerlerdi. Bunun için ilk durağımız KTÜ tesisleri oldu. Koral'ın babası zamanında burada öğretim görevlisi olduğu için 11-12 yaşına kadar burada büyümüştü. Her ne kadar o zamandan bu zamana değişen çok şey olsa da bazı tanıdık mekanlar görmek hem onu hem de onun adına bizi mutlu etti. Geçmişe kısa bir yolculuktan sonra yöresel yemekler yemek için yer aramaya başladık. Sorduğumuzda önerdikleri yerlerden biri Park Süleyman adındaki bir restoranttı. Ama yemek konusundaki talihsizliğimiz burada da yanımızda olduğu için bu son derece lüks ama yöresel yemek yapmayan yerden ayrıldık. Tam ümitsizliğe kapılmak üzereyken Koral'ın eşi Gamze yolda bu tip bir yer gördüğünü söyledi. Bizde bu yeri aramak için düştük yola. Birkaç kişiye sorduktan sonra yemek yiyeceğimiz yer olan "Yörük Çadırı Zigana"yı bulduk. Ve en sonunda karadeniz'in yöresel lezzetlerini tatma imkanı yakaladık.
(Fotoğraflar www.trabzon.gov.tr ve www.kenthaber.com siteslerinden alınmıştır)
Nerede yenir: Süleyman Park Restorant, Yörük Çadırı: 0.462.273 26 46, meydan çevresindeki esnaf lokantaları
Gezilecek yerler: Trabzon müzesi, Atatürk Köşkü, Ayasofya müzesi
Ne alınır: Trabzon dokumaları, hasır işi bilezikler, el işi ürünler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder