MALZEMELER
1 adet tavuk göğüs eti
Tuz, karabiber, pulbiber,köri, 2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
3 dilim tost ekmeği
5-6 yaprak kıvırcık veya göbek marul
5-6 yaprak roka
Maydanoz, dereotu, nane
SOSU
Yarım limon
3 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı kapari
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
YAPILIŞI
Tavuk etleri uzun şeritler halinde dilimlenir, tuz, karabiber, pulbiber,köri, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile iyice harmanlanıp buzdolabında 1 saat dinlendirilir .Tavada sıvıyağ ısıtılır, sarımsaklar ezilmeden tavaya koyulup biraz kavrulur, tost ekmekleri kuşbaşı dilimlenip sarımsakların üzerine ilave edilerek kızartılır, ekmekleri tavadan alıp, aynı tavaya tavuk etlerini koyup çok kurutmadan kızartıyoruz .
Yıkayıp kuruttuğumuz marul, maydanoz, nane ve roka yı doğruyoruz .kızarttığımız ekmekler, ve tavukları sebzelerin üzerine yerleştiriyoruz en üstüne ,
Yarım limon 3 yemek kaşığı mayonez1 tatlı kaşığı hardal 2 yemek kaşığı kapari 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile hazırladığımız sosu döküp bekletmeden servis yapıyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder