28 Kasım 2010 Pazar
PORTAKALLI, KEREVİZLİ, YERELMASI
KEREVİZLİ, PORTAKALLI, YER ELMASI
1 adet büyük kereviz
250 gram yer elması
2 adet havuç
1 çay fincanı bezelye
2 adet portakalın suyu
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon
2 adet kuru soğan
Tuz
YAPILIŞI
Kereviz soyulup yıkanır, limonla ovulur, birer santim genişliğinde dilimlenir,ortaları yuvarlak bir şekilde oyulur, yer elması soyulup yıkandıktan sonra kuş başı doğranır limonlu suda bekltilir, kerevizin ortasından çıkanlar küçük doğranıp yer elmalarına katılır , soğan yemeklik doğranır, havuçlar soyulup istenen şekilde doğranır,
sıvıyağda soğan ve havuçlar kavrulur, üzerine yer elması ve bezelyeler ilave edilerek hep birlikte kavrulmaya devam edilir, tuz ve kesme şeker ilave edilir.Kerevizler düz bir tencereye yerleştirilir üzerlerine hazırladığımız yer elmalı içimizi koyup sıktığımız portakalların suyu ve 2 kaşık zeytinyağı ilave edilerek pişmeye bırakılır, arada sıcak su eklenerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğuduktan sonra dereotu, maydanoz ve limon sıkılarak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder