1 Kasım 2010 Pazartesi

MİLFÖYLÜ DONDURMALI VOLOVANLAR


Bu tarifimi sevgili Gülo annenin milföy etkinligine gönderiyorum
MALZEMELER
20 adet milföy hamuru
İçini istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz ben dondurma ile doldurdum krem ole, olabilir puding, olabilir,  veya elmayı rendeleyip şekerle birlikte  hafif pişirip  içine tarçın, ceviz, üzüm, ekleyerek  doldurulabilirsiniz  ,muhallebi hazırlayabilirsiniz,  seçenekler sizin arzunuza göre değişebiir
YAPILIŞI
Milföyler bir su bardağıyla yuvarlak kesilir, on tanesi tekrar küçük çay bardağıyla ortadan kesilir, üst üste konur,(kenarlarından çıkan parçalarda pişrilecek) ısıtılmış fırında pişirilir, soğuyunca iç malzemesi konulur,  kenarlarından çıkan parçaları ufalayarak  hazırladığımız milföylerin üzerlerine ilave edilir hazırlanan sos dökülerek servis yapılır .Ortalardan çıkan küçük yuvarlakların içlerinide doldurabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder