7 Ekim 2010 Perşembe

BADEMLİ KEŞKÜL

MALZEMELER
1 Kilo süt
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı badem
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 kaşık nışasta
YAPILIŞI
Bademler sıcak suda ıslatılır 15 dakika bekler, kabukları soyulur, iyice kurulanıp rondada un haline getirilir .Süt, badem,  nışasta, yumurta sarısı, şeker iyice karıştırılır kaynamaya başlayınca  hindistan cevizide eklenir birlikte pişirilir.Kaplara boşaltılır, soğuyunca buzdolabında iyice soğutulur,  üzerleri istenilen şekilde süslenerek servis yapılır.
HAMARAT ABLA TATLI YİYELİM TATLI YARIŞALIM yarışmasına yolluyorum.
NOT: FİNCANLAR ALLAH RAHMET EYLESİN YENİ VEFAT EDEN KAYINVALİDEMİN ÇEYİZİNDEN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder