13 Temmuz 2010 Salı

KARIŞIK SEBZE DİZME


MALZEMELER
4 adet patlıcan
4 patates
4 adet kabak
4 adet domates
2 adet dolmalık biber
1 kırmızı biber
1 çay bardağı sıvıyağ
KÖFTESİ
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz , karabiber , pulbiber
SOSU
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulup yarım santim kalınlığında dilimlenir, tuzlu suda 15 dakika bekletilir, yetereince bekletildikten sonra yıkanıp kurulanır . Kabak ve patatesler soyulup yıkanır , yarım santim kalınlığında dilimlenir , tepsiye yağlı kağıt serilir, kabak , patlıcan ve patatesler konulur, üzerlerine sıvıyağ ve tuz eklenip harmanlanır tepsiye düzgün bir şekilde yerleştirilip ısıtılmış 200 derecede fırında kızartılır. Köfte malzemeleri ile köfteler yoğurulur ,domatesler, biberler dilimlenir, domateslerin içleri çıkartılır , pişreceğimiz kabın altına domteslerin içleri konulur , bir kabak , bir patlıcan bir patates bir biber, bir domates ve hazırladığımız köfteler eşit şekilde dizilir üzerlerine salça su ve sıvıyağdan hazırladığımız sos gezdirilip ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder