25 Temmuz 2010 Pazar
DONDURMALI İRMİK HELVASI
BERAT KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN
MALZEMELER
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
200 gram tereyağ
1 fincan sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı çam fıstığı
YAPILIŞI
Tereyağ ve sıvıyağ eritilir, fıstıklar ve irmik katılıp kısık ateşte en az yarım saat veya kırkbeş dakika kavrulur, kavrulan irmiğin altı kapatılıp 2 dakika kadar bekletilir. Süt, su ve şeker kaynatılır, arzu edilirse içine bir paket vanilya eklenebilir, şerbet kavrulan irmiğin üzerine birkerede dökülüp kapağı kapatılır, kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirilip demlendirilir. Küçük kaselerin içine streç yerleştirilip bir miktar helva konulup iyice yerleştirilir üzerine arzuya göre istenilen miktarda dondurma konularak tekrar helva ile kapatılıp ters çevrilip bekletilmeden servis yapılır .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder