22 Temmuz 2010 Perşembe

BAMYA KIZARTMASI




MALZEMELER

1/2 Kilo bamya
1 su bardağı un
1 şişe maden suyu
Tuz
YAPILIŞI
Bamya ayıklanıp, yıkanır, tuzlu limonlu suda haşlanır, ayrıca başka bir kaba koyduğumuz una batırılır sonra ,Un, madensuyu, tuz karıştırılır, bamyalar bu karışıma batırılıp kızgınyağda kızartılır.
SOSU
250 gram yoğurt
3 dilim ekmek içi ufalanmış
2 diş sarımak
1 çay bardağı ceviz içi
YAPILIŞI
Sosu için yoğurt, dövülmüş ceviz içi ve sarımsaklar, ufalanmış ekmek, hepsi karıştırılıp bir sos hazırlanır kızartılan bamyalar bu sosa batırılıp sıcak olarak yenir .

NOT: BÜYÜK BOY BAMYA TERCİH EDİLMELİ PAZARLARDA ÖZEL OLARAK SATILIYOR AFİYET OLSUN ÇITIR ÇITIR NEFİS BİR YEMEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder