13 Ekim 2007 Cumartesi

Şirince Evleri

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, pire berber, deve tellal iken diye başlayan hikayelerin anlatıldığı gizemli zamanlarda mı bilinmez, dağlarda kaybolan kırk kişinin efsanesi nedeniyle Kırkınca olarak adlandırılmış önceleri bu çok şirin köy... Sonra Şirince olmuş. Şirin çünkü...

Özgün yapısını koruyan şirin köy evlerinde küçük oteller, pansiyonlar, restoranlar, şarap evleri görmeye, kalmaya değer. 100-150 yıllık geçmişleri ve mimari tarzıyla, alt katı taş, üst katı bağdadi sıvalı, şirin küçük otellerin ya da pansiyon hizmeti veren köy evlerinin teraslarında horoz ve kuş sesleri ile uyandıktan sonra, Selçuk dağlarının enfes manzarasını izleyerek, Ege dağlarının çiçek ve kekik kokan tertemiz havasını içinize çekerek, mükellef bir köy kahvaltısı yapabilirsiniz.

Aydın İzmir arasındaki Şirince Köyü Kuşadasına çok yakın. Köyün şirin halkı Rumeli göçmeni. Harika dantel ve iğne oyası işliyorlar. Köy havası içinde tatilinizi geçirebilir, yöreye has şeftali, incir, elma, üzüm, ceviz ve zeytinlerini, keçi peynirini ve dünyaca meşhur Şirince ev şaraplarını tadabilir, bağlar ve şeftali bahçeleri arasındaki güzel yürüyüş rotalarında trekking yapabilir, on kilometre yakındaki Efes antik kentini, sekiz kilometre yakındaki Selçuk ilçesini rahatça ziyaret edebilirsiniz. Yöreye özgün zeytinyağlarının ve zeytinyağlı yemeklerinin, salatalarının tadına doyum olmuyor. Selçuk terminalinden her saat başı köye dolmuş kalkıyor.

Bu güzel fotoğraflar için Nurten Yağcıoğlu'na teşekkürler...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder