10 Mart 2011 Perşembe

TEPSİ KÖFTESİ







MALZEMELER


500 gram kıyma

1 adet kuru soğan

4-5 diş sarımsak

½ demet maydanoz

2 adet domates

2 adet patates

4 adet yeşilbiber

Tuz, karabiber,pulbiber, kimyon

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı salça

Yarım bardak su veya et suyu

YAPILIŞI

Kıymanın içine soğan , maydanoz ve sarımsaklar çok küçük doğranır ve baharatlarıda ilave edilir en az 15 dakika yoğurulur. Tepsi yağlanır, hazırlanan kıymalı harç tepsiye düzgün bir şekilde yayılır. 1,5 su bardağı su veya etsuyuna salça ve sıvıyağ ilave edilir, iyice karıştırılıp kıymalı harcımızın üzerine dökülür. Patatesler, domatesler dilimlenir patatesler yağ ve tuzla harmanlanıp tepsinin kenarlarına gelecek şekilde yerleştirilir, domatesler ve biberlerde dizilir. 200 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişer.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder