MALZEMELER
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 adet domates
2 adet patates
4 adet yeşilbiber
Tuz, karabiber,pulbiber, kimyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım bardak su veya et suyu
YAPILIŞI
Kıymanın içine soğan , maydanoz ve sarımsaklar çok küçük doğranır ve baharatlarıda ilave edilir en az 15 dakika yoğurulur. Tepsi yağlanır, hazırlanan kıymalı harç tepsiye düzgün bir şekilde yayılır. 1,5 su bardağı su veya etsuyuna salça ve sıvıyağ ilave edilir, iyice karıştırılıp kıymalı harcımızın üzerine dökülür. Patatesler, domatesler dilimlenir patatesler yağ ve tuzla harmanlanıp tepsinin kenarlarına gelecek şekilde yerleştirilir, domatesler ve biberlerde dizilir. 200 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişer.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder